Ο Δήμαρχος για τις αθλητικές υποδομές – «Τα γήπεδα μας είναι ανασφαλή»

Στην κοπή της πίτας του Ζακυνθινού Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου και Υπεύθυνος Αθλητισμού Νικήτας Αρετάκης, ο οποίος μετά τα όσα είπαν οι άνθρωποι του συλλόγου αναφέρθηκε στις άθλιες υποδομές στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού.
Αρχικά δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι η στάθμη του αθλητισμού μιας χώρας δείχνει και τον πολιτισμό της. Εμείς δυστυχώς στις υποδομές έχουμε πάει πολύ πίσω. Δεν έχουμε ούτε καν τις στοιχειώδεις υποδομές που πρέπει να έχουμε. Τα γήπεδα μας είναι ανασφαλή και ελάχιστα είναι τα ασφαλή για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αθλητών. Αισθάνομαι μια πικρία αλλά βλέποντας τις τεράστιες ελλείψεις που έχει ο Δήμος είναι φυσικό ο αθλητισμός να έχει πάει τόσο πίσω».

Ο κ. Αρετάκης προανήγγειλε ότι με την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου θα μπορέσουν να γίνουν προσπάθειες σχετικά με τον αθλητισμό και τις εγκαταστάσεις του νησιού μας.
«Θα εγκριθεί άμεσα ο προϋπολογισμός του Δήμου (εγκρίθηκε χθες), οπότε θα μπορέσουμε να κινηθούμε στην αναπτυξιακή πορεία που έχουμε προγραμματιστέι και ο αθλητισμός να είστε σίγουροι θα έχει την πρώτη θέση».


Τα όσα τόνισαν οι διοικούντες του ΖΑΟΑ

Για το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων αναφέρθηκε η διοίκηση του ΖΑΟΑ. Ο πρόεδρος Νίκος Λιβάνης σημείωσε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά στο σωματείο αλλά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να γίνει το βήμα παραπάνω που απαιτείται.
«Θεωρώ ότι το έχουμε στη Ζάκυνθο γιατί τα παιδιά μας στέκονται στην Περιφέρεια στις πρώτες θέσεις για πολλά έτη. Να κάνουμε μνεία και να θυμίσουμε ότι ο Όμιλος ήταν Α’ Εθνική πριν λίγα χρόνια. Τα παιδιά μας προπονούνται και παλεύουν υπό πολύ κακές συνθήκες από θέμα υποδομής και που εμείς καταφέραμε σε αυτόν τον απαξιωμένο χώρο να δημιουργήσουμε ένα κύτταρο αθλητισμού».

Η γραμματέας του συλλόγου Νίκη Μαλαφούρη ήταν αιχμηρή προς τη Δημοτική Αρχή και ζήτησε να υπάρξουν πράξεις. Εξήγησε μάλιστα τα όσα αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αθλητές του συλλόγου στα γήπεδα στην Αγία Τριάδα και ζήτησε στήριξη από τις αρχές.
«Είναι η Τρίτη δημοτική αρχή που είναι απέναντι μας και παρακαλάμε για τις υποδομές. Όλοι μας είπαν αυτό που μας λέτε εσείς, θα προσπαθήσουμε, θα κάνουμε, σας υπόσχομαι. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα, όμως αυτή την υπέρβαση που κάνουν αυτά τα παιδιά, οι γονείς και οι προπονητές. Πώς να σας παρουσιάσουμε τα γήπεδα, τι να σας πούμε. Και πληρώνουμε και νοίκι. Ότι πέφτουν τα σύρματα και υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν τα παιδιά. Ότι οι κραδασμοί είναι τέτοιοι που τα πόδια των παιδιών πονάνε».

Προγραμματίζεται συνάντηση του ΖΑΟΑ με τον Δήμαρχο

Ο Δήμαρχος αφού ενημερώθηκε εκτενώς στην κοπή της πίτας του ΖΑΟΑ ζήτησε από το Δ.Σ. του συλλόγου να υπάρξει συνάντηση για το θέμα των αθλητικών υποδομών, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να βοηθήσει να γίνουν κάποιες κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.Τελευταία άρθρα