Μαγεύτηκε το κοινό της Καλαμάτας από τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» (ΦΩΤΟ)

Προσκεκλημένοι του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» χάρισαν μία μαγευτική, μουσική βραδιά στο κοινό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, τραγουδώντας καντάδες και αρέκιες. Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν μελωδίες που γαληνεύουν την ψυχή των Ζακυνθινών και γνώρισαν καλύτερα τον ζακυνθινό και επτανησιακό πολιτισμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ακτή Ταϋγετος» και αποτέλεσε ουσιαστικά ένα μουσικό σεργιάνι και αφιέρωμα στο Φιόρο του Λεβάντε, με αρέκιες, καντάδες, διωδίες και όχι μόνο. Συμμετείχε και η Ζακυνθινιά, Τέτα Βασιλάκη καθηγήτρια πιάνου και μόνιμη κάτοικος Καλαμάτας, η οποία τραγούδησε μαζί με τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος». Στη σκηνή βρέθηκε και το χορευτικό συγκρότημα από το Λύκειο των Ελληνίδων, το οποίο χόρεψε ζακυνθινούς παραδοσιακούς χορούς.

Ξεχωριστή ήταν η φιλοξενία που προσέφερε το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας και η πρόεδρός του Βικτωρία Καρέλια, στο ζακυνθινό συγκρότημα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» δε σταματούν να προάγουν την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας αλλά και εκτός συνόρων. Με γνώμονα την αγάπη για τη μουσική και το πάθος για την παράδοση, έχουν λάβει μέρος, εκπροσωπώντας σε πολλές περιπτώσεις τη χώρα, σε πολλά φεστιβάλ, διοργανώσεις και συναντήσεις τέχνης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον.Τελευταία άρθρα