Μέτρα για ευταξία στην πόλη | Δείτε τι αποφάσισε το Τοπικό Συμβούλιο

Η ανάπλαση της πόλης και η αντιμετώπιση των σημαντικών καθημερινών προβλημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης.
Υπογειοποίηση των κολώνων της ΔΕΗ
Το συμβούλιο απασχόλησε το θέμα που αντιμετωπίζει η Αγ. Τριάδα σχετικά με τις κολώνες της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα έχει προταθεί από κατοίκους η υπογειοποίηση των κολώνων της Αγ. Τριάδας, δεδομένου ότι με τις βροχές δημιουργούνταν θέματα ασφάλειας για τους κατοίκους κυρίως από σπίθες που πετάγονταν. Στο συμβούλιο κατέθεσαν και τις μαρτυρίες τους κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι αντιμετώπισαν έντονα προβλήματα και κατά το φετινό χειμώνα. Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη μαζευτεί 100 υπογραφές από κατοίκους της Αγ. Τριάδας προκειμένου να προχωρήσει το όλο εγχείρημα. Τέθηκε επίσης και ο προβληματισμός για τους μετασχηματιστές ρεύματος, οι οποίοι μάλιστα είναι τοποθετημένοι κοντά σε σχολεία. Τελικά, θα συζητηθεί πιο επιστάμενα το εν λόγω θέμα, τόσο των υποσταθμών όσο και των μετασχηματισμών, για το σύνολο της πόλης που αντιμετωπίζει θέματα.

Ξανά στο επίκεντρο η Αλ. Ρώμα
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο κ. N. τσώλος, ο διοικητής της τροχαίας, τον οποίο είχε καλέσει το τοπικό συμβούλιο, θεωρώντας σημαντική την παρουσία και τη συνεργασία του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης. Ο διοικητής ανέφερε ότι τα θέματα της καθημερινότητας είναι πολλά. Έδωσε έμφαση στο να δοθεί ένα τέλος στο πρόβλημα της Α. Ρώμα σχετικά με την πεζοδρόμηση ή όχι. «Να ληφθεί μια απόφαση οριστική», τόνισε. Σχετικά με την Αλ. Ρώμα ο κ. Α. Μαρινάκης, αντιδήμαρχος, ανέφερε ότι έχει επιφορτιστεί με το συγκεκριμένο έργο και σε 2-3 μήνες θα είναι η οδός μόνιμα πεζόδρομος. Ακολούθως ο διοικητής, αναφέρθηκε και στα προβλήματα των δρόμων, μίλησε για τις λακκούβες που υπάρχουν σε πολλές οδούς, αλλά και για το θέμα της ασφαλτόστρωση ανέφερε ότι είναι σημαντικό και έχει επανειλημμένως επισημανθεί. Επίσης, έκανε λόγο για τον ανεπαρκή φωτισμό, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα ασφάλειας στους πολίτες λόγω σκότους.
Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση που βρίσκεται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Τέλος, για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, τόνισε ότι «θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς και αφού βρεθεί χώρος, ώστε τα αυτοκίνητα αυτά να βρίσκονται εκεί, να μεταφερθούν».

Ευταξία στην πόλη
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος κ. Πέττας, ανέφερε ότι ένα από τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι οι καταλήψεις χώρων με πινακίδες, ψησταριές και άλλα αντικείμενα. Ρώτησε λοιπόν τον κ. Τσώλο για τις ενέργειες που προτίθενται να γίνουν από την τροχαία. Ο διοικητής είπε ότι σημασία έχει να λυθούν τα θέματα. «Υπάρχουν διάσπαρτα αντικείμενα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είπε, είναι να επιβάλλουμε πρόστιμο. Δεν έχουμε άλλη αρμοδιότητα. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη δημοτική αστυνομία, να τα αποσύρουμε, αφού προηγηθεί όμως και η σχετική ενημέρωση». Σε άμεση συνάφεια ήταν και το άναρχο παρκάρισμα οχημάτων και ο κ. Τσώλος τόνισε ότι η υπηρεσία καταβάλει τα μέγιστα για να κάνει ό,τι μπορεί. Γενικό βέβαια ήταν το αίτημα για εύρεση χώρων στάθμευσης στην πόλη. Σχετικά με την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων είπε ότι υπάρχει ασυνεννοησία των αρμοδίων και δεν για το λόγο αυτό δεν απομακρύνονται. Παρενέβη ο αντιδήμαρχος, κ. Κουτσογιάννης και διευκρίνισε ότι: «Αναμένεται η έγκριση του προϋπολογισμού για να βρεθεί και ανάδοχος εταιρεία απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων».

Ο κ. Κουτσογιάννης είπε επίσης για το πρόβλημα με τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό στο νησί μας, και ενημέρωσε ότι αναμένεται στο επόμενο διάστημα ηλεκτρολόγος.
Μάλιστα ως «βομβαρδισμένο τοπίο» χαρακτήρισε τη Ζάκυνθο εξαιτίας των λακκούβων. Παράλληλα είπε προς το τοπικό συμβούλιο ότι εξετάζεται ένα σχέδιο παρέμβασης στους δρόμους με τη ΔΕΥΑΖ. Όμως, όπως είπε, πρέπει να διορθωθεί ο αγωγός που βρίσκεται πίσω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, προκειμένου να προχωρήσει η ασφαλτόστρωση εξ ολοκλήρου, χωρίς να χρειάζονται διαρκώς έργα. «Υπάρχουν καταγεγραμμένα τα σημεία, που χρήζουν παρέμβασης», τόνισε ο αντιδήμαρχος, δίνοντας υποσχέσεις για άμεσες παρεμβάσεις μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός.