Μικροί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το ΙΟΝΙΑΝ, την ΗΜΕΡΑ και το ΕΝΤΥΠΟ

•Οι μαθητές του 3ου Δ.Σ. Ρίζας εντυπωσιάστηκαν από την ξενάγηση
Μια ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα ήταν η χθεσινή για τα γραφεία μας, καθώς για λίγη ώρα γεμίσαμε με παιδικές παρουσίες και παιδικά χαμόγελα. Συγκεκριμένα, οι δασκάλες κ. Χριστιάνα Κωστή και η κ. Κατερίνα Λάττα συνόδεψαν στα γραφεία μας, τα παιδιά της Β’ τάξης δημοτικού του 3ου σχολείου Ρίζας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ», Γεωργία Καλαμαρά, με δημοσιογράφους, με τεχνικούς, γραφίστες και την τυπογραφική ομάδα του Ομίλου ΕΝΤΥΠΟ. Ξεναγήθηκαν στους χώρους της εφημερίδας, το τηλεοπτικό στούντιο και έλαβαν τα «πρώτα μαθήματα δημοσιογραφίας» λύνοντας τις απορίες τους σχετικά με την προετοιμασία ενός δελτίου ειδήσεων, μιας εκπομπής ή ενός ρεπορτάζ και όλη τη διαδικασία έκδοσης της εφημερίδας μας.

Στην εφημερίδα
Η περιέργεια των παιδιών είναι δεδομένη και έτσι, βρήκαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήσεις-απορίες, που αφορούσαν στην ειδησεογραφία, στο πώς παράγεται δηλαδή μία είδηση και τις διαδικασίες που ακολουθούνται μέχρι να φτάσει η ύλη επί του πιεστηρίου.
Επίσης, έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για την ύλη της εφημερίδας και τα στάδια εργασίας του δημοσιογράφου. Πληροφορήθηκαν, όμως, και για τη διαδικασία σχεδιασμού των σελίδων και τον σύγχρονο τρόπο εκτύπωσης μιας εφημερίδας, όπως και για το σχεδιασμό και δημιουργία ενός εντύπου.

Στο στούντιο
Ιδιαίτερος υπήρξε ο ενθουσιασμός τους, όταν βρέθηκαν στο στούντιο και έγιναν κοινωνοί του τρόπου δημιουργίας ενός ρεπορτάζ, ενός δελτίου ειδήσεων ή μιας εκπομπής. Είδαν από κοντά τον τεχνικό εξοπλισμό και ενημερώθηκαν για τα υπέρ αλλά και τα κατά μιας τέτοιας δουλειάς.

Στο τυπογραφείο
Η επίσκεψή τους ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στους χώρους του τυπογραφείου, όπου έφτασαν εντυπωσιασμένα. Μελάνια, χαρτιά, σύγχρονοι τρόποι εκτύπωσης, αλλά και αναδρομή στο παρελθόν και τους τρόπους που τυπώνονταν τα έντυπα αποτέλεσε ένα ενδιαφέροντα σημεία της ξενάγησης-ενημέρωσής τους.