«12 μήνες – 18 πόλεις – Δίνουμε Χρώμα στη Ζωή» | Εθελοντική προσφορά προς τον Πολ. Σύλλ. Σαρακινάδου

Η Annie Sloan Greece είναι εταιρεία με χρώματα, που δεν προαπαιτούν τρίψιμο και αστάρωμα για τη χρήση τους. Οι εκπρόσωποι της στη χώρα μας διοργανώνουν μια εθελοντική δράση με τίτλο 12 μήνες – 18 πόλεις και έχει ως στόχο να ομορφύνουν σημαντικά σημεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Συγκεκριμένα μέσα σε 12 μήνες θα γίνουν δράσεις σε 18 πόλεις στη χώρα μας. Στη Ζάκυνθο, έχει επιλεγεί το πολιτιστικό κέντρο του Σαρακινάδου, ώστε να το βάψουν και να του αλλάξουν την όψη.
Η κ. Αθηνά Ξένου, αντιπρόσωπος της Annie Sloan Greece μιλώντας προς την «ΗΜΕΡΑ» είπε: «Είναι μια εθελοντική δράση για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο για τον τόπο μας. Παρόλο που η αρχική μας σκέψη ήταν να κάνουμε κάτι για το ειδικό σχολείο επειδή το κτήριο είναι καινούριο, θεωρήσαμε ότι δε χρειάζεται η παρέμβασή μας. Έτσι, επιλέξαμε το κτήριο που στεγάζεται ο πολιτιστικός σύλλογος Σαρακινάδου, ένας χώρος που φιλοξενεί γύρω στα 400 παιδιά, για διάφορες δράσεις. Κανονίζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να ξεκινήσουν τα συνεργεία τις εργασίες, όπως το βάψιμο του χώρου. Στις 21 Φεβρουαρίου θα είμαστε έτοιμοι με το πρώτο συνεργείο να ξεκινήσουμε». Είναι μια σημαντική δράση που γίνεται σε όλη την Ελλάδα εξηγεί η κ. Ξένου.
Η ανακοίνωση της Annie Sloan Greece μεταξύ άλλων αναφέρει, για να τονίσει τη σημασία της προσφοράς προς το συνάνθρωπο: «Είναι φορές που ξεχνάμε και θεωρούμε ό,τι έχουμε δεδομένο. Την υγεία μας, το σπίτι μας, τους συντρόφους μας, ένα πιάτο ζεστό φαγητό στο τραπέζι μας. Τίποτε όμως δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο και πολλοί συνάνθρωποι μας το ξέρουν καλά. Εμείς είμαστε εδώ σε όλη την Ελλάδα, με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε και μπορούμε, βάφοντας με χρώματα τις γκρίζες μέρες, δίνοντας χρώμα στη ζωή! Επιλέξαμε φορείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που παλεύουν για το κοινό καλό και με τα πινέλα μας, θα ομορφύνουμε εθελοντικά τους χώρους που φιλοξενούν την ελπίδα και το σεβασμό στον άνθρωπο. Για 1 χρόνο, για 12 ολόκληρους μήνες, ένας εκπρόσωπός μας σε διαφορετική πόλη στην Ελλάδα, αναλαμβάνει μία δράση με τοπικό φορέα ώστε να καλύψουμε δράσεις σε όλη την χώρα!»

photo: anniesloan.grΤελευταία άρθρα