Εγκαταλελειμμένο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΦΩΤΟ)

Τη δεκαετία του ‘90 ξεκίνησε να λειτουργεί στο νησί μας το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ζακύνθου, όμως τα τελευταία χρόνια ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και αφεθεί στη μοίρα του. Το Τοπικό Συμβούλιο του νησιού μας και το μέλος του Χρήστος Μεϊντάνης αναφέρθηκαν σε αυτό το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος το απόγευμα της Τετάρτης. Ο κ. Μεϊντάνης τόνισε: «Ένα θέμα που απασχόλησε εμένα και όλο το Τοπικό Συμβούλιο είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο είναι από τις ελάχιστες υποδομές σε όλη την Ελλάδα. 30 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν τέτοιες υποδομές και μια από αυτές είναι η Ζάκυνθος. Το 2015 έγινε μια ανακαίνιση, δούλεψε αλλά εγκαταλείφθηκε πλήρως από τον Δήμο, με αποτέλεσμα να έχει γίνει μια ζούγκλα και οι μόνοι επισκέπτες να είναι ένας άνθρωπος που έχει λεηλατήσει το κτίριο με ένα κοπάδι με πρόβατα. Όλη αυτή η εικόνα δεν νομίζω ότι συνάδει με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Ζακύνθου. Είναι ένα θέμα που πρέπει να δείξει ευαισθησία ο Δήμος. Βέβαια δεν ευθύνεται η παρούσα δημοτική αρχή, γιατί όλοι όσοι πέρασαν ,δεν ενδιαφέρθηκαν. Φαίνεται η αδιαφορία και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ζάκυνθος βρίσκεται πανελλαδικά στις πρώτες θέσεις στα τροχαία ατυχήματα».

Τα χόρτα έχουν μεγαλώσει και καλύπτουν ακόμα και τις πινακίδες, ενώ οι ακαθαρσίες από ζώα που μπαίνουν στο Πάρκο είναι παντού. Επίσης σε άθλια κατάσταση είναι και το κτίριο που είναι εντός του χώρου, αφού μέσα μπορεί πολύ εύκολα να εισβάλλει όποιος θέλει. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άγγελος Σεβαστιάδης σχολίασε ότι είναι λυπηρό ένας τέτοιος χώρος να είναι σε αυτή την κατάσταση. «Είναι λυπηρό να βλέπουμε κάποια σημεία μέσα στην πόλη να είναι σε αυτό το χάλι. Είναι ένας χώρος που χρήζει άμεσης αποκατάστασης. Έχει αφεθεί στην τύχη του και στο έλεος των βανδάλων γιατί μέσα στο χώρο που υπάρχει και μπορούν να φιλοξενηθούν παιδιά για δράσεις, έχουν αφαιρεθεί τα τζάμια και οι πόρτες. Μιλάμε για βανδαλισμό δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Πρέπει να γίνει η περιοχή επισκέψιμη για μαθητές . Όπως ξέρετε κάθε χρόνο θρηνούμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην άσφαλτο».
Ο κ. Μεϊντάνης ανέφερε επίσης ότι μέσα στο Πάρκο, δεν μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει. «Από την είσοδο του οικοπέδου οποιοσδήποτε μπορεί να μπει μέσα όποτε θέλει. Πρέπει κάποιοι άνθρωποι να ενδιαφερθούν για την περιουσία αυτή. Γύρω στα 50 μέτρα υπάρχουν πολλά σπίτια και κάτοικοι που τα λένε συνέχεια και κανείς δεν ανταποκρίνεται.
Από την δική του πλευρά, ο Αντώνης Μαρίνος, κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι πρέπει οι αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. «Είναι εγκαταλελειμμένο το Πάρκο εδώ και πολλά χρόνια. Κανείς δεν ασχολείται. Εδώ και τρία χρόνια έχουν να παρουσιαστούν. Ήρθαν τότε για να κόψουν τα χόρτα… Μπαίνουν να βοσκήσουν τα πρόβατα, τα κατσίκια και άγνωστοι άνθρωποι που δεν ξέρουμε ποιοι είναι και τι κάνουν».
Η επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι απαραίτητη. Άλλωστε να υπενθυμίσουμε ότι στο νησί μας μόνο το 2019 έχουν σημειωθεί 42 τροχαία ατυχήματα με 60 παθόντες, ενώ στην άσφαλτο έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα.