Και ο «πόλεμος» μέσω επιστολών για την αγοραπωλησία στα ορεινά καλά κρατεί… Αυτή τη φορά ο κοινωνιολόγος, συγγραφέας – ερευνητής Σπύρος Ξένος, σηκώνει το γάντι και απαντά στη δεύτερη επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδας μας, ο Γεώργιος Χάρος.
Ο κ. Χάρος στην τελευταία του επιστολή, ανέφερε ότι όσα ισχυρίζεται για την πωληθείσα έκταση είναι αληθή, καθώς – όπως υποστήριζε – έχει προσκομίσει πλήθος εγγράφων που το αποδεικνύουν, ενώ εξαπέλυε μύδρους κατά του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου.
Ο κ. Ξένος με την επιστολή του στην εφημερίδα μας κάνει λόγο για «κυνική ομολογία διάπραξης κακουργηματικής απάτης από τον Γ. Χάρο» και παραθέτει στοιχεία που ενισχύουν τον ισχυρισμό του.
Η επιστολή του Σπ. Ξένου
ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΞΗΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΡΟ
Αξιότιμε Κύριε Καμπιώτη,
Αγαπητέ μου Σπύρο,
Παρά το γεγονός ότι εκτιμώ πώς αρκετά κουράσαμε τους Συμπατριώτες μας, ασχολούμενοι με την δήθεν επένδυση των Ορεινών, του δήθεν επενδυτή από το Λίβανο ή από την Αγία Σοφία ή από τις Βολίμες, εντούτοις, διαβάζοντας ξανά, και πάλι από την αρχή, τις σημερινές δηλώσεις του κ. Γεωργίου Χάρου στην έγκριτη εφημερίδα σου, ειλικρινά και καλόπιστα διερωτώμαι:
Πως ο ίδιος ο κ. Γ. Χάρος ερμηνεύει το γεγονός ότι ενώ τον Μάιο του 2014 πούλησε στην Ανώνυμη Εταιρεία PIMANA S.A 14.287 στρέμματα γης, σήμερα, και έξι(6) χρόνια μετά, η αγοράστρια εταιρεία εμφανίζει τοπογραφικό με 8.200 στρέμματα; Που πήγαν τα χαμένα 6.000 στρέμματα; Πως εξαφανίστηκαν αφού ο κ. Γ. Χάρος είχε τίτλους, μάρτυρες, δηλώσεις, προίκες, νικηφόρες δικαστικές μάχες καθώς και Έκθεση Νομογεωπόνου;
Επίσης,
Αφού στην από 23 Μαΐου του 1928 Έκθεση του Νομογεωπόνου Ζακύνθου κ.κ. Χρονόπουλου (την οποία επικαλείται στην επιστολή του ο κ. Γεώργιος Χάρος ως τίτλο ιδιοκτησίας του), και συγκεκριμένα στην υπ’ αριθ. σελίδα 6 αυτής, δίδεται «αναλυτικό» Σχεδιάγραμμα με όριο της κτηματικής περιουσίας της Μονής Αναφωνητρίας το Ρέμα Στομίου, πώς τα όρια της έκτασης, την οποία πούλησε κ. Γ. Χάρος στην PIMANA S.A. φτάσανε μέχρι τον κόλπο του Ατσίγγανου στις Βολίμες, δηλαδή 3.500 παραπανίσια στρέμματα προς βοράν, τα οποία ουδέποτε υπήρξαν στο Σχεδιάγραμμα ορίων της Έκθεσης του 1928; Πωλήθηκαν εκ λάθους; Υπήρξε ανάγκη να συμπεριληφθεί στα Πωληθέντα και η έκταση άνωθεν και γύρωθεν του Ναυαγίου; Ή μήπως, η έκταση αυτή, συμπεριλήφθηκε εν αγνοία του κ. Γ. Χάρου στο επίμαχο Συμβόλαιο, για λόγους που διαδίδονται στα καφενεία της πόλης μας;
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γ. Χάρος επικαλούμενος, σήμερα, δημόσια το γεγονός ότι η Έκθεση του 1928 ήταν σε γνώση του, πριν την κατάρτιση του επίμαχου Συμβολαίου, ουσιαστικά, Ομολογεί την διάπραξη Κακουργηματικής Απάτης εις βάρος του ΝΠΔΔ της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Γκρεμνών και Οικογενειών ιδιοκτητών εκ του χωρίου Βολιμών.
Τον λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη!
ΣΠΥΡΟΣ ΞΕΝΟΣ