Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Άγιος Χαράλαμπος | Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ από τη λιτανεία

Mε κατάνυξη για μια ακόμη χρονιά παρακολούθησαν οι πιστοί τη θεία λειτουργία προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους, που τελέστηκε σήμερα 10 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στο ναό έξω από το λιμάνι της πόλης και στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος. Στη συνέχεια ακολούθησε λιτανεία του εικονίσματος στους δρόμους της πόλης, περνώντας πάνω από την ομώνυμη γέφυρα.
Παρά το τσουχτερό κρύο, η μέρα γλύκαινε λίγο με τη λιακάδα, που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Στη λειτουργία και τη λιτανεία παραβρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας .
Όπως είναι γνωστό, η Ζάκυνθος τιμά με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευγνωμοσύνη τον Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο, εφόσον όταν το έτος 1728 μ.Χ. ενέσκυψε στη νήσο της Ζακύνθου πανούκλα, οι Χριστιανοί εστράφησαν στον Άγιο Χαράλαμπο και ζήτησαν την μεσιτεία του. Έτσι, με την επίσκεψή του στο νησί, το 1728, το έσωσε, με θαυματουργό τρόπο, από την επιδημία πανώλης που είχε ενσκήψει μάλιστα για τέταρτη φορά. Για τη χάρη του λοιπόν και προκειμένου να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, οι κάτοικοι, ένα χρόνο αργότερα, οικοδόμησαν ναό στο όνομά του, ξύλινο αρχικά και λίθινο στη συνέχεια. Ο ναός δεν κατάφερε να γλιτώσει από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953, έτσι στη θέση του σήμερα βρίσκεται ο καινούριος, μετασεισμικός ναός στον οποίο τιμάται ο σωτήρας Άγιος.