Κάηκαν 4 σπίτια στη Λευκάδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τέσσερα σπίτια (οι πάνω όροφοι) κάηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά στην οδό Φλογαιτη η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις προήλθε από βραχυκύκλωμα. Αυτή την ώρα η πυροσβεστική κάνει καταγραφή των ζημιών και προσπαθεί να βρει τα αίτια της φωτιάς.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο της φωτιάς τόσο ο Δήμαρχος, Μ. Καλός όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Α. Κτενάς, αλλά και οι αντιδήμαρχοι Γ. Λιβιτσάνος και Σ. Λύγδας.


Ο Δήμαρχος μίλησε στο lefkadapress: “Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα σε οκτώ σπίτια (τέσσερα διώροφα). Οι πάνω όροφοι των σπιτιών αυτών φαίνεται να έχουν καεί ολοσχερώς. Περιμένουμε φυσικά το πόρισμα της πυροσβεστικής και για τα αίτια της φωτιάς αλλά και για τις ζημιές. Φυσικά θα έχουμε σαφή εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας. Θεωρώ ότι κινητοποιήθηκε γρήγορα η πυροσβεστική. Μην ξεχνάμε το πόσο δύσκολες είναι αυτές οι περιπτώσεις φωτιάς λόγω της δομής των σπιτιών και των υλικών που είναι φτιαγμένα. Απαιτείται επαγρύπνηση από όλους μας. Το πολύ καλό είναι ότι δεν είχαμε κανένα θύμα και δεν υπήρχε τραυματισμός. Σε ότι αφορά το δήμο είναι σαφές ότι μας έχει απασχολήσει το θέμα. Πρώτο μας μέλημα είναι να λειτουργούν όλοι οι κρουνοί στην πόλη. Σκεφτόμαστε σοβαρά δε το γεγονός να δοθεί από ένας πυροσβεστήρας σε κάθε σπίτι της παλιάς πόλης”.

Πηγή: lefkadapress.gr