Πάνω από 70 παράτυπα δελτία στην ΕΠΣ Ζακύνθου – Στον «αέρα» η φετινή χρονιά

Η ανησυχία το τελευταίο χρονικό διάστημα όσον αφορά τα δελτία που είχαν πρόβλημα στις ομάδες της ΕΠΣ Ζακύνθου επιβεβαιώθηκε αφού μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης, τα ανεπίσημα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Συνολικά πάνω από 70 δελτία είναι τουλάχιστον παράτυπα, δίχως να συμπεριληφθεί μέσα και η ομάδα του ΑΟ Τσιλίβή που είναι στη Γ’ Εθνική και έχει κληθεί σε απολογία στην ΕΠΟ (ρεπορτάζ σε ξεχωριστό θέμα). Από την πλευρά του ο ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 δεν επηρεάζεται από όλο αυτό, καθώς δεν βρέθηκαν παράτυπα δελτία στις τάξεις του.
Όσον αφορά όμως τις ομάδες της Α’ και της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου τα στοιχεία αν και ανεπίσημα είναι ανησυχητικά και δείχνουν ότι αν δεν βρεθεί λύση στην επίσκεψη του αντιπροέδρου της ΕΠΣ Ζακύνθου Στράτου Σουπιού και του γραμματέα Γιάννη Βερύκιου στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Όπως θα δείτε στη σχετική λίστα, υπάρχει σωματείο με δέκα παράτυπα δελτία και είναι η Θύελλα Αμπελοκήπων, ενώ μόνο δυο ομάδες από την Α’ και τη Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ζακύνθου δεν είχαν κανένα παράτυπο δελτίο και αυτές είναι ο ΑΟ Λεβάντε και η Δόξα Πηγαδακίων. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νησιού μας θα ανακοινώσει τα ακριβή στοιχεία μετά την επιστροφή της από την Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Επισημαίνουμε και πάλι ότι τα στοιχεία είναι ανεπίσημα και μπορεί ο αριθμός των παράτυπων δελτίων ορισμένων ομάδων να αυξηθεί ή άλλων να μειωθεί. Οπότε μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο.
Δείτε ανεπίσημα όμως τα παράτυπα δελτία από κάθε ομάδα του Τοπικού Ποδοσφαίρου:
Θύελλα Αμπελοκήπων 10
Αστέρας Πλάνου 9
ΑΟ Κατασταρίου 8
ΑΟ Βασιλικός 5
Παναρτεμισιακός 5
Αίολος Σαρακηνάδου 5
Εθνικός Σκουλικάδου 4
Κερί 4
Αλυκανάς 4
Αστέρας Μαχαιράδου 3
Α.Σ. Ρόΐδο 3
Άγιος Λέων/ Κοιλιωμένος 2
Έσπερος 2
Φλόγα Κυψέλης 2
ΑΠΣ Ζάκυνθος (ομάδα της Α’ Κατηγορίας) 2
Ελατιακός 2
Δόξα Λιθακιάς 1
ΑΟ Λεβάντε 0
Δόξα Πηγαδακίων 0


Σκέψεις σωματείων να κινηθούν νομικά για τα δελτία

Με την κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νησιού μας να είναι έκρυθμη, υπάρχει η σκέψη σύμφωνα με πληροφορίες από σωματεία να κινηθούν νομικά για να διεκδικήσουν το δίκιο τους επειδή έχουν βρεθεί παράτυπα δελτία στη δύναμη τους. Οι σύλλογοι μάλιστα τονίζουν ότι έχουν πληρώσει χρήματα από την τσέπη τους και όλο αυτό ζημιώνει την προσπάθεια τους. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν μετά την συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΠΣ Ζακύνθου με την ΕΠΟ, όπου θα αποφασιστεί και τι θα γίνει με τα δελτία που έχουν βρεθεί. Φυσικά κρίνεται μεταξύ άλλων και το μέλλον των πρωταθλημάτων που αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα.