Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία της Κεφαλονιάς

Προτεραιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Στ. Τραυλου η θωράκιση των κτιρίων και η ασφάλεια των μαθητών

Αυτοψία στα σχολικά κτίρια του Αργοστολίου και το μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου που παραμένει κλειστό από τον σεισμό του 2014 πραγματοποίησε ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) και επισκέπτης Καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Βιέννης Δρ. Στέφανος Δρίτσος.

Ο Καθηγητής επίσκεφθηκε την Κεφαλονιά μετά από πρόσκληση που του απευθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταυρος τραυλός ενοψεί της διοργάνωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης απο κοινου με τους τέσσερις δήμους, το ΤΕΕ αλλά και το Πανεπιστήμιό Πατρών, δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων του νησιού. Ο κ. Δρίτσος είναι ένας από τους επιστήμονες που συνέταξαν τον κανονισμό ενισχύσεων ( ΚΑΝ.ΕΠΕ ) ενώ είναι μέλος των Ειδικων Επιτροπών του ΟΑΣΠ.

“Είχα την τιμή να υποδεκτώ στο νησί μας τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) και επισκέπτη Καθηγητή στο Πολυτεχνείο της Βιέννης Δρ. Στέφανς Δρίτσο, τον δικό μας καθηγητή που μας δίδαξε τα μυστικά των αντισεισμικών κατασκευών. Θεωρείται ο πλέον ειδικός στην χώρα στις αποκαταστάσεις των βλαβερών κτηρίων απο σεισμό. Με τον καθηγητή επισκεφτήκαμε σχολικά κτίρια στο Αργοστόλι αλλά και το Ληξούρι. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και το δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβελη και να τους εκθέσουμε την πρόθεση της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς και Ιθάκης να οργανώσει σε συνεργασία με τους τέσσερις δήμους, το ΤΕΕ αλλά και το Πανεπιστήμιό Πατρών τον δευτεροβαθμιο προσεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων”, δήλωσε ο κ. Τραυλός

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουνΤελευταία άρθρα