Γ. Κλάδης: «Περίοδο χάριτος στη νέα δημοτική αρχή για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι»

•Συνέντευξη του Προέδρου της ΤΚ Αγαλά
«Ελπίζουμε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα»

Ο πρόεδρος του Αγαλά, ο κ. Γιάννης Κλάδης είναι από τους τυχερούς θα λέγαμε προέδρους, καθότι η περιοχή του δεν αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα, που εμφανίζονται σε άλλα χωριά του νομού μας. Εντούτοις κάθε χωριό μας έχει να λύσει τα δικά του και για αυτά μίλησε στην εφημερίδα μας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του, τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν, τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά μας ανέφερε και τις προσδοκίες του από τη νέα δημοτική αρχή.
«Εμείς είμαστε μια μικρή κοινότητα, ένα μικρό ορεινό χωριό, που δεν έχει αξιοποιηθεί τόσο πολύ τουριστικά, όπως συμβαίνει με άλλες περιοχές στο νησί μας. Φυσικά όπου δεν υπάρχει τουριστική αξιοποίηση δεν παρατηρούνται και ιδιαιτέρως σοβαρά προβλήματα», μας δήλωσε. Και συνέχισε ότι: «Σίγουρα θέματα της καθημερινότητας υπάρχουν. Το πιο βασικό είναι ότι με τις τελευταίες βροχοπτώσεις έχουν προκύψει θέματα στους αγροτικούς και κοινοτικούς δρόμους, κυρίως μετά τις φοβερής έκτασης πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή μας το Σεπτέμβριο». Σχολιάζει λοιπόν πως: «Είναι πλέον γνωστό πως όπου υπάρχει φαινόμενο πυρκαγιάς, μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης, δεν έχει και τόση σημασία, τον επόμενο χειμώνα οι βροχοπτώσεις είναι απειλητικές. Βροχοπτώσεις, οι οποίες ακόμα και αν δεν είναι προκαλούν ζημίες από το νερό που συσσωρεύεται, με συνέπεια να δημιουργούνται θέματα από όπου περάσει το νερό. Σημειώθηκαν, να αναφέρω, φυσικά και κάποιες κατολισθήσεις, όχι όμως τόσο σοβαρές».
Σχετικά με το πρόβλημα των απορριμμάτων που ταλανίζει το σύνολο της Ζακύνθου, μας είπε: «Στην περιοχή μας έχουμε μόνο μία επιχείρηση και αμέσως είδαμε ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα με τα σκουπίδια. Τη δεύτερη μέρα, που ενδέχεται να μη μαζευτούν τα σκουπίδια αρχίζουμε να ψάχνουμε πού θα πρέπει να πάει η επιχείρηση τα σκουπίδια της για να μη συσσωρεύονται». «Εδώ που έχει ανοίξει 1 επιχείρηση. Μπορούμε να φανταστούμε σε άλλες περιοχές με τουριστικές υποδομές τι συμβαίνει», σχολιάζει.
Και αναρωτιέται: «Εδώ να πω ότι σε λίγο έχουμε καλοκαίρι, τι πρόκειται να γίνει στο νησί μας πάλι; Πρέπει κάποτε να δούμε πόσο παρωχημένες είναι οι παροχές που προσφέρουμε στον τουρισμό. Όταν η αύξηση του τουρισμού είναι κατακόρυφη συγκριτικά με παλιότερα, οφείλουμε να εναρμονιστούμε. Εν κατακλείδι για όλους μας τα προβλήματα είναι κοινά, σκουπίδια, αποχέτευση και δίκτυο νερού».
Σχετικά με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ο κ. Κλάδης δηλώνει ότι δεν έγινε τίποτα απολύτως από την πολιτεία. Βέβαια όπως δηλώνει: «η αλήθεια είναι ότι δε χρειάστηκαν σοβαρές παρεμβάσεις, κάποιες μικρές που ήταν απαραίτητες τις κάναμε με τη βοήθεια ιδιώτη και την πολύτιμη προσφορά των συγχωριανών μας».
Σίγουρα όσο κι αν τα προβλήματα είναι μικρής εμβέλειας απαιτείται λύση. «Ο δήμαρχος μας ζήτησε 3 έργα να κάνουμε και ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν. Φυσικά βρισκόμασταν στο δημοτικό συμβούλιο κατά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, για να δούμε τι έχουμε λαμβάνειν. Εκεί ομολογουμένως ακούστηκαν διάφορες απόψεις. Εμείς λέμε ότι πρέπει να δώσουμε και μια περίοδο χάριτος στη νέα δημοτική αρχή για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι, από την άλλη δε σας κρύβω ότι με τις απόψεις που κατατίθενται κάποιες φορές απελπιζόμαστε. Γιατί όταν αναλύονται κάποια πράγματα, ακούγονται απόψεις που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθούν ορισμένα έργα λόγω της έλλειψης του προσωπικού, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο κ. Αρετάκης, ότι οι δομές είναι υποστελεχωμένες. Εκεί κάπου μπερδευόμαστε κι εμείς και ίσως το καλύτερο που έχουμε είναι να κρατήσουμε μια καλόπιστη στάση αναμονής».
Ολοκληρώνει τη σκέψη του λέγοντας ότι πρέπει να γίνει κάτι καλό συνολικά για το νησί μας: «Βλέπουμε βέβαια ότι έχει διάθεση ο δήμαρχος να κάνει πράγματα και ευχόμαστε αυτό να ισχύει για να βοηθήσει εν τέλει τη Ζάκυνθο ιεραρχώντας τα προβλήματα, γιατί αυτό έχει σημασία».
Ο ίδιος ως πρόεδρος δίνει το δυναμικό παρών όπου μπορεί και αναφέρει: «Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να είμαστε κοντά στη δημοτική αρχή για να ενημερωνόμαστε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να συζητάμε τα προβλήματά μας με τους αντιδημάρχους για να αντιμετωπίσουμε το κάθε πρόβλημα. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν