Θεοχάρης | Στα 500 εκατ. ευρώ ο αντίκτυπος της Thomas Cook

Αναφερόμενος στο θέμα της Thomas Cook και στον αντίκτυπό της στον ελληνικό τουρισμό, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Reuters επισήμανε ότι είχε εκτιμηθεί το περασμένο φθινόπωρο κοντά στα 500 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης το κενό της Thomas Cook καλύφθηκε γρήγορα για τη σεζόν του 2020 καθώς ο κλάδος βρήκε νέα συμβόλαια και αποκατέστησε τα χαμένα slots.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού έθεσε ως στόχο για το 2020 τη διψήφια αύξηση των εσόδων και την μονοψήφια άνοδο των αφίξεων εκτιμώντας ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2019. Για την προηγούμενη χρονιά, επισήμανε ότι «παρά τα σκαμπανεβάσματα, τις εκπλήξεις και τα εμπόδια, το 2019 μάς αντάμειψε με θετικά αποτελέσματα ενισχύοντας σημαντικά την εθνική οικονομία». Ειδικότερα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12-15% σε σύγκριση με το 2018, γεγονός που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην αύξηση των αφίξεων κατά 4-5%.

Κλείνοντας, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρό brand και μπορεί να κερδίσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι οικονομικές και άλλες συνθήκες».

πηγή: dikaiologitika.gr

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν