Μια food bloger μας λέει τι την ενοχλεί στο φαγητό – Και έχει πολύ δίκιο

Καμιά φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείς να βρεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως και η παρακάτω ανάρτηση μιας food blogger που μας δίνει σωστές συμβουλές για το πως να τρώμε. Ο λόγος για τη Chrysavgi | Χρυσαυγή η οποία μας αναλύει ακριβώς τι είναι αυτό που δεν της αρέσει όταν τρώει στο φαγητό και έχει απόλυτο δίκιο.

«Περί αντί-αισθητικής ο λόγος.
Χαζεύοντας εδώ μέσα τις φωτογραφίες των φαγητών που τόσο πολύ μου αρέσουν, προσπερνώ βιαστικά αυτές που δείχνουν απομεινάρια, μισοδαγκωμενα φαγητά και μισοτελειωμένα πιάτα, τα οποία όχι μόνο δεν μου αρέσει να βλέπω, αλλά ούτε να φωτογραφίζω. Το θεωρώ λίγο, εως αρκετά αντιαισθητικό (εξαρτάται τη λήψη). Δεν βρίσκω το λόγο να δω το μαφιν ή το μπέργκερ σου δάγκωμενο σε κοντινό, ενώ μπορώ να το δω ολόκληρο. Σ’ακολουθώ, άρα εμπιστεύομαι οτι είναι νόστιμο έτσι κι αλλιώς αυτό που μου δείχνεις! Δεν χρειάζεται να δοκιμάσεις για να με πείσεις. Ούτε να μου δείξεις το πιάτο με το πασαλειμμενο φαγητό για να μου αποδείξεις οτι ήταν καλό. Δεν θα με πείσεις παραπάνω, αντίθετα θα με κάνεις να προχωρήσω παρακάτω.
Δεν μου αρέσει να πέφτουν ψίχουλα μέσα στο πιάτο μου όταν τρώω. Ούτε στο δικό σου θέλω να τα δω όμως. Σόρρυ που στο λέω. Θα φας με τους όρους μου! Αλλιώς τράβα λίγο πιο κει κι ασε με να φάω μόνη μου στα καθαρά! Και σε παρακαλώ μην τρως γρήγορα καταπίνοντας τεράστιες μπουκιες. Όπα λίγο. Ήρεμα. Μη χλαπακιαζεις λες και δουλεύεις μοτέρ, ειδικά αν τρώμε απ’ το ίδιο πιάτο σε ταβέρνα. Δεν μπαίνω σε challenge για μια τυροκροκετα. Δεν θέλω άγχος για να προλάβω να φάω μέσ’ απ’ τα σαγόνια του καρχαρία. Μπορεί να τα πάρω στο κρανίο ανεπανόρθωτα. Να κατεβάσω πιρούνι και να χαιρετίσω. Δικιά σου και η κροκετα δικός σου κι ο λογαριασμός. Δεν παίζω εγώ μ’ αυτά τα πράματα. Θέλω ηρεμία και ψυχραιμια.
Ωστόσο, λίγο λιγότερη ανοχή δείχνω στο μπούκωμα. Μπορώ να το δεχτώ με βαριά καρδιά και υπό όρους. Αρκεί να μην τρως με ανοιχτό στόμα κάνοντας ήχους και να μη μου μιλάς έχοντάς το γεμάτο. Δεν θέλω να βλέπω τι τρως! Την ακούω άσχημα! Μου σηκώνεται η πέτσα. Χρησιμοποίησε κουτάλι για τα σπαγγέτι σε παρακαλώ και μη ρουφάς. Κράτα το για πιο προσωπικές σου στιγμές! Χρησιμοποίησε μαχαίρι για να σπρώξεις την τελευταία μπουκιά πάνω στο πιρούνι και άσε τις καφρίλες με το δάχτυλο και το ψωμί.
ΑΥΤΑ!! Πότε είπαμε θα σου κάνω το τραπέζι;».Τελευταία άρθρα