Νέα επιστολή Ακτύπη σε Αρετάκη | «Κινδυνεύουν να χαθούν έργα στα σχολεία»

Επιστολή του Βουλευτή Ζακύνθου προς τον Δήμαρχο Ζακύνθου

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σήμερα το πρωί συναντήθηκα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ ΑΕ κ. Α. Γιάνναρη, καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή Έργων του φορέα κ. Θ. Κυριαζόπουλο. Κατά τη συνάντηση αυτή, συζητήθηκε το μείζον ζήτημα της ουσιαστικής αποκατάστασης των ζημιών του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ζακύνθου, καθώς επίσης και το θέμα της επισκευής και ενίσχυσης του Δημοτικού σχολείου Παντοκράτορα. Ακόμα, συζητήθηκε διεξοδικά, η ανάγκη επέκτασης των κτιριακών υποδομών του σχολικού συγκροτήματος Κατασταρίου.

Οι κύριοι Γιάνναρης και Κυριαζόπουλος με ενημέρωσαν, ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος, που είχα θέσει ο ίδιος στο Υπουργείο Υποδομών, ο Δήμος Ζακύνθου μπορεί να παραλάβει άμεσα τη λυόμενη αίθουσα, που είναι απαραίτητη προκειμένου να στεγασθούν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου στο Μουζάκι.

Ωστόσο, όπως επίσης με πληροφόρησαν, η επίσπευση των διαδικασιών αποπεράτωσης των παραπάνω έργων εξαρτάται αποκλειστικά από τις ενέργειες του Δήμου. Συγκεκριμένα, ο Δήμος, μετά την παραλαβή των σχετικών μελετών, θα πρέπει να καταρτήσει και να καταθέσει άμεσα τα απαραίτητα Τεχνικά Δελτία, έτσι ώστε, να ξεκινήσει η αποπεράτωση των εν λόγω έργων.

Επί προσθέτως, πληροφορήθηκα, ότι ο Δήμος, παρότι έχει ενημερωθεί για το θέμα της λυόμενης αίθουσας, δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Εξαιτίας αυτού, η διοίκηση της ΚτΥπ ΑΕ έχει ήδη κινήσει διαδικασίες, ώστε να σταλεί η αίθουσα σε άλλο σχολικό συγκρότημα.

Σας αποστέλλω τη σχετική επιστολή, τόσο προς ενημέρωσή σας, όσο και για να σας ζητήσω να εξετάσετε τα παραπάνω ζητήματα και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα συγκεκριμένα έργα υποδομών στο νησί μας.

Με εκτίμηση,
Διονύσιος Ακτύπης
Βουλευτής Ν. ΖακύνθουΤελευταία άρθρα