Χ. Αγαλιώτης: «Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας»

Συνέντευξη του Προέδρου της Τ.Κ. Μαχαιράδου στην «ΗΜΕΡΑ»
Ο πρόεδρος του Μαχαιράδου κ. Χάρης Αγαλιώτης μπορεί να θεωρηθεί από τους τυχερούς καθότι η περιοχή του δεν αντιμετωπίζει τη σωρεία προβλημάτων που καλούνται να λύσουν άλλες δημοτικές κοινότητες του δήμου μας. Εν τούτοις εντοπίζονται θέματα της καθημερινότητας που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και σίγουρα δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να υποβιβαστούν με ορατό τον κίνδυνο να χρονίσουν. Για όλα αυτά μίλησε ο κ. Αγαλιώτης στην «ΗΜΕΡΑ». Γνωρίζει τα προβλήματα και ενδιαφέρεται να τα λύσει, μάλιστα εμφανίζεται και αισιόδοξος για την τελική έκβαση, στηριζόμενος στην καλή συνεργασία που έχει τύχει έως τώρα με τη δημοτική αρχή.

Οι κάδοι και το γήπεδο
Σχετικά με τα προβλήματα μας είπε: «Οφείλουμε να εστιάσουμε στην έλλειψη κάδων σε ορισμένα σημεία του χωριού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αποκομιδή των απορριμμάτων μας. Πρόβλημα εντοπίζεται επίσης όσον αφορά στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στη συντήρηση του γηπέδου αλλά και στον καθαρισμό του. Πιο αναλυτικά χρειάζεται η άμεση αντικατάσταση σε κερκίδες, βάψιμο κτηρίου και περίφραξη του γηπέδου. Επίσης, είναι πολλές οι ομάδες που φιλοξενούνται στο γήπεδο με αποτέλεσμα να σημειώνονται φθορές στο χώρο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μιλάμε μάλιστα για φθορές που κάποιες φορές είναι σημαντικές, όπως για παράδειγμα τώρα έχει φθαρεί ο τάπητας του γηπέδου».
Η καθημερινότητα και ο πολιτισμός
Επίσης, μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Μαχαιράδου ότι η παιδική χαρά του χωριού κρίνεται ακατάλληλη για να παίζουν τα παιδιά. «Δε γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο να μαζεύονται τα παιδιά μας και το λέμε αυτό γιατί υπάρχουν στην παιδική χαρά τόσο χαλασμένα, όσο και σκουριασμένα παιχνίδια», δηλώνει.
Σίγουρα κάθε χωριό έχει τον πολιτιστικό του σύλλογο και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αναφερόμαστε σε πολύ δραστήριους συλλόγους. Στο Μαχαιράδο όμως μας ενημερώνει ο πρόεδρος υπάρχει σοβαρό θέμα στέγασης του συλλόγου. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αξίζει να πούμε ότι το κτήριο στο οποίο φιλοξενείται ο πολιτιστικός σύλλογος είναι ακατάλληλο, δεδομένων των φθορών που υπάρχουν. Είναι ανάγκη να φτιαχτεί άμεσα, γιατί στεγάζει και παιδιά εκεί μέσα».
Κατά τη συνομιλία μας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε διατηρητέο από την αρχαιολογική υπηρεσία κτήριο, το οποίο επίσης χρήζει άμεσων παρεμβάσεων. «Υπάρχει και ένα κτήριο εγκαταλελειμμένο στο κέντρο του χωριού μας. Για το χώρο αυτό έχω στείλει ένα έγγραφο στην αρχαιολογική υπηρεσία, καθώς η ίδια το έχει κρίνει διατηρητέο, προκειμένου για την άμεση αναστήλωσή του. Πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί είναι επικίνδυνο να πέσει. Και μάλιστα βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο», τονίζει.

Ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή
Σχετικά με τη συνεργασία του με τη νέα δημοτική αρχή δηλώνει ευχαριστημένος προς το παρόν με όσα έχει αποκομίσει. Χαρακτηριστικά δηλώνει: «Αναγνωρίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα σχετικά με τη συνεργασία μας με τη νέα δημοτική αρχή. Φυσικά είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον και το λέω ορμώμενος από την πολύ καλή συνεργασία με τους αντιδημάρχους, τον κ. Σεβαστιάδη και τον κ. Κουτσογιάννη, καθώς και από τη μεγάλη βοήθεια που μου έχει προσφέρει σε ό,τι έχω ζητήσει μέχρι τώρα ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Φεραδούρος, ο οποίος ενδιαφέρεται για το χωριό του».

Οι στόχοι
Επιθυμεί μας λέει να μην απογοητεύσει τους συμπολίτες του, που του εμπιστεύτηκαν την περιοχή τους. «Στόχος μου είναι να ανταπεξέλθω όσο πιο πολύ μπορώ σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των συγχωριανών μου», λέει. Ολοκληρώνοντας τονίζει ότι μπορεί να μην αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, αλλά οτιδήποτε έχει να κάνει με τη βελτίωση της καθημερινότητας των συγχωριανών του για τον ίδιο είναι σημαντικό και θέλει να το διορθώσει άμεσα. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Εν κατακλείδι, υπάρχουν παρεμβάσεις οι οποίες κρίνονται σημαντικές για την καθημερινότητά μας και θέλουμε να γίνουν άμεσα. Επί παραδείγματι, ο πολιτιστικός σύλλογος, στον οποίο συμμετέχουν και παιδιά πρέπει οπωσδήποτε να φτιαχτεί».

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν