Το θέμα της αγοραπωλησίας έφερε στο Δημοτικό Συμβ. ο Αντ. Κασσιμάτης

•Ν. Αρετάκης: «Οι κάτοικοι των ορεινών δεν θα επιτρέψουν να γίνει η περιοχή τους αποικία»
Ερώτηση για την αγοραπωλησία στα ορεινά και συγκεκριμένα, για την διεκδικητική αγωγή, έθεσε στον Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ζάκυνθος – Ανατροπή – Αναγέννηση» Αντώνης Κασσιμάτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής. Ο κ. Κασσιμάτης αναφέρθηκε στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος στην «Εφημερίδα των Συντακτών» όπου μίλησε για «αποικισμό» του Εμίρη και όχι για επένδυση και τον συνεχάρη για τη στάση που κρατά απέναντι στο θέμα.
Ο επικεφαλής της παράταξης άσκησε παράλληλα κριτική στην περιφερειακή αρχή και συγκεκριμένα στη στάση που κρατά απέναντι στο θέμα η κα Κράτσα. Συγκεκριμένα ο κ. Κασσιμάτης είπε «η κα Κράτσα δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς περιλαμβάνει η επένδυση, αλλά ότι είναι σίγουρη ότι είναι κάτι πάρα πολύ καλό, γιατί γνωρίζει τα funds του Κατάρ». Ο κ. Κασσιμάτης, αφού είπε ότι η Περιφερειάρχης αβαντάρει πολιτικά την επένδυση, ζήτησε να γίνει ενημέρωση του σώματος σχετικά με την πορεία της υπόθεσης.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε τη θέση του, λέγοντας: «αν ο Εμίρης ή όποιος κρύβεται πίσω από αυτόν, δεν μας δώσει σχέδιο για το τι ακριβώς θέλει να κάνει και το πώς σκέφτεται να αξιοποιήσει αυτό το κομμάτι που διεκδικεί, δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσω να πάρει ούτε 1 τμ. Αν μας πει τι θα κάνει και κρίνουμε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο αναπτυξιακό για την περιοχή μας και σωστό, τότε θα τον βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Έχουμε υποσχεθεί στους κατοίκους της περιοχής ότι θα τους βοηθήσουμε σε νομική βάση – με εκλεκτούς νομικούς – και να είναι απολύτως βέβαιοι ότι είμαστε στο πλευρό τους. Δεν έχουν δίκιο αυτοί που υποστηρίζονται ότι μπορούν να πάρουν με ένα συμβόλαιο – όπως το συντάξανε και όπως το έκαναν – 15.000 στρέμματα. Πιστεύω ότι θα αποτύχουν παταγωδώς. Όλοι οι κάτοικοι της ορεινής Ζακύνθου είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνει η περιοχή τους αποικία. Αν πάρει τα 15.000 στρέμματα ο Εμίρης, θα κλείσει μοιραίως τους 3-4 δρόμους που οδηγούν στο Πόρτο Βρώμη και το Ναυάγιο, οπότε εμείς θα είμαστε άποικοι στον τόπο μας».
Στη συνέχεια, ο κ. Κασσιμάτης μίλησε για ολιγωρία των προηγούμενων δημοτικών αρχών, καθώς όπως υποστήριξε, έχει έγγραφα στα χέρια του, με τα οποία αποδεικνύεται ότι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από το 2014 γνώριζαν για την αγοραπωλησία και δεν απαντούσαν στις υπηρεσίες που τους ενημέρωναν. «Εμείς κ. Δήμαρχε πρέπει να προχωρήσουμε μία συντεταγμένη νομική διαδικασία, να μπουν στο Ε9, να γίνει αγωγή διεκδίκησης κυριότητας και να βοηθήσουμε τους κατοίκους οικονομικά και νομικά».
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στ. Κακολύρης είπε ότι σύντομα θα γίνει η ειδική συνεδρίαση για την ακίνητη περιουσία του Δήμου.Τελευταία άρθρα