Ένα Ζακυνθινό ταλέντο διαπρέπει στο καράτε – Ο 19χρονος Στέφανος Ξένος γράφει ιστορία (φώτο- βίντεο)

Είναι από τα πρόσωπα που έλαμψαν το 2019 στον αθλητισμό και συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία. Ο λόγος για τον 19χρονο Στέφανο Ξένο που έχει καταγωγή από τη Ζάκυνθο και γράφει ιστορία στις πολεμικές τέχνες και το καράτε, αφού πριν μερικούς μήνες κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών που έγινε στη Χιλή.

Με πατέρα τον επίσης Ζακυνθινό στην καταγωγή Νεκτάριο Ξένο, ο νεαρός αθλητής, όπως και η υπόλοιπη οικογένεια του γράφουν ιστορία. Να πούμε ότι με το καράτε ασχολούνται επίσης και τα αδέρφια του Διονύσης, Λυδία και Τζωρτζίνα που έχουν επίσης καταγωγή από το «Φιόρο του Λεβάντε», ενώ η μητέρα του Μαρίζα Σουμπασάκη είναι από την Κρήτη. Μια οικογένεια πραγματικά μυημένη στον αθλητισμό έχει φτάσει σε τεράστιες διακρίσεις και δίνει σε όλους το σωστό παράδειγμα.

Ο Στέφανος με τον πατέρα του Νεκτάριο Ξένο

Η οικογένεια μένει μόνιμα στην Αθήνα, όπου και γίνονται οι προπονήσεις, με την οικογένεια Ξένου να γράφει ιστορία εκτός νησιού και να φτάνει σε πολλές μεγάλες επιτυχίες. Εμείς να ευχηθούμε να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία στις πολεμικές τέχνες.Τελευταία άρθρα