Σε ένδειξη πένθους για το χαμό των δύο καθηγητών έκλεισαν την Πατρών – Πύργου || Δεν πάει άλλο!

Σε ένδειξη πένθους για τους δύο καθηγητές που έχασαν τη ζωή τους, η δημοτική αρχή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης αποφάσισε, την ώρα των νεκρώσιμων ακολουθιών που πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη στην Πάτρα, να προβεί σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού, στο ύψος των φαναριών των Λεχαινών.

Στόχος της κινητοποίησης είναι να σταλεί μήνυμα προς την κεντρική εξουσία ότι η κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα για να σταματήσει η εκατόμβη θυμάτων.

Στα φανάρια των Λεχαινών βρίσκονται επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου.

Δημήτρης Βασιλακόπουλος 51 ετών…
Νίκος Ρόδης 57 ετών…
Είναι οι δύο καθηγητές που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους, κινούμενοι σε ένα όχημα μαζί με άλλους δύο συναδέλφους τους, στην Εθνική καρμανιόλα Πατρών Πύργου. Το δυστύχημα συνέβη στο ύψος των Καμινίων. Ο φυσικός Δημήτρης Βασιλακόπουλο 51 ετών και ο 57 ετών μαθηματικός Νίκος Ρόδης του Ροδιάνθη έχασαν ακαριαία τη ζωή τους όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν, εξετράπη της πορείας του έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της Εθνικής οδού, χτύπησε κολόνα της ΔΕΗ και προσγειώθηκε σε παράδρομο. Η ομαδική μετακίνηση με ένα όχημα για λόγους οικονομίας, από και πρός το ΓΕΛ Λεχαινών μέσω της Πατρών Πύργου, βρήκε 4 ανθρώπους εγκλωβισμένους μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών στην οποία μετατράπηκε το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Ο θρήνος σκέπασε μέσα σε λίγα λεπτά και το Λεχούρι Καλαβρύτων από όπου κατάγονταν ο Δημήτριος Βασιλακόπουλος και ο Νικόλαος Ροδης. Αγαπούσαν το χωριό τους και συχνά πυκνά το επισκέπτονταν. Τα σχολεία χθες στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους για τους δυο καθηγητές.

Οι υποσχέσεις

Μόλις 70 χιλιόμετρα δρόμος και όμως είναι φορτωμένος με εκατοντάδες ψυχές που χάθηκαν άδικα και “ξεπλύθηκαν” με ψεύτικα δάκρυα. Πολιτικές υποσχέσεις πως κάθε κυβέρνηση θα το κάνει καλύτερα από την προηγούμενη! Και όμως… Το 2013 επί κυβερνήσεως Σαμαρά Βενιζέλου, το τμήμα Πατρών Πύργου κόβεται από την Ολυμπία Οδό. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις 23 Δεκεμβρίου του 2015 ανακοινώνει οτι προχωράει στην πρώτη δημοπράτηση από τις 8 εργολαβίες έπειτα από την κατάτμηση του έργου. 2019 και ο δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα. 12 Ιουνίου 2019 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πύργο ανακοινώνει ότι αυτό είναι το πρώτο έργο που θα ξεμπλοκάρει. 13 Ιανουαρίου 2020 και το μόνο που συμβαίνει είναι να κόβεται το νήμα της ζωής δυο ακόμα ανθρώπων. Απαίτηση της κοινωνίας είναι το έργο να γίνει χτες! Το πως, δυστυχώς είναι ακόμα προς διερεύνηση… Άπειρες πολιτικές κόντρες, εντός και εκτός βουλής, άπειρες κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών, αλλά και άπειρα δάκρυα και πόνος για αυτούς που έφυγαν και για αυτούς που έμειναν ανάπηροι σε κάποιο ατύχημα. Δυστυχώς όμως εδώ και επτά χρόνια οπότε και ξεκίνησε η κοροϊδία της Πατρών Πύργου, δεν έχει κατασκευαστεί ούτε ένα χιλιόμετρο, από τα 70 του δρόμου που έχει σχεδιαστεί. Άλλωστε, όπως λένε, η εκτέλεση κάθε συλλογικού έργου στην Ελλάδα περνάει αναγκαστικά από τις ακόλουθες φάσεις: ενθουσιασμός, απογοήτευση, σύγχυση, αναζήτηση ενόχων, τιμωρία αθώων και επιβράβευση ασχέτων.