Μοναδική πρωτοβουλία των μαμάδων των ορεινών | Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης

Η Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ξεκίνησε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και φυσικά συνεχίζει. Είναι μια πρωτοβουλία των μαμάδων των ορεινών ώστε να γίνονται δραστηριότητες στην περιοχή τους και να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά τους.
Συνομιλώντας με την κ. Μαρινέττα Παγανοπούλου, εκπαιδευτικός, κάτοικο Βολιμών και δημιουργός της Ομάδας Περιβαλλοντικής Συνείδησης Ζακύνθου, μας είπε: «Κάθε μαμά έφερε ό,τι είχε στο σπίτι της (καρεκλάκια, παραμύθια, χρώματα κ.ο.κ.) για να γίνουν οι διάφορες δραστηριότητες.
Κάθε Σάββατο λοιπόν για ένα 2ωρο, 11.00 – 13.00 συγκεκριμένα, η ομάδα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με κέφι και χαρά διοργανώνει δραστηριότητες».
Τα παιδάκια που απασχολούνται είναι πολλά, πάνω από 20 και οι ηλικίες φτάνουν μέχρι τα 12 περίπου έτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα παιδιά είναι αυτά που συμμετέχουν και στις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού και μάλιστα πάντα ρωτάνε πότε θα είναι η επόμενη εξόρμησή τους. Φαίνεται πως κάτι έχει αρχίσει και αλλάζει στη νοοτροπία τους.
Στην ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών υπάρχουν 3 σκέλη στην εν λόγω δραστηριότητα: 1)αφήγηση ιστορίας, 2) κατασκευές- χειροτεχνίες, 3) θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά μαθαίνουν για τη Φύση, το Περιβάλλον, μοιράζονται και αλληλοεπιδρούν με δημιουργικό τρόπο. Η κ. Παγανοπούλου μας δήλωσε: «Αρχικά διαβάζονται ιστορίες προς τα παιδιά, ιστορίες με ένα συγκεκριμένο θέμα πάντα για να ευαισθητοποιεί τα παιδιά και να τα κινητοποιεί σε δράσεις. Επί παραδείγματι θίγουμε θέματα περιβάλλοντος, στόχος είναι να υπάρχει ένας ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας». Και φυσικά τα μηνύματα μπορεί να είναι και επίκαιρα. Κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων πχ μίλησαν στα παιδιά για «παιδάκια που δε θα μπορέσουν να στολίσουν δέντρο».
T.Π.