Σάρωσε τα μετάλλια στον Πύργο ο Σκακιστικός Σύλλογος Ζακύνθου

«Αφεντικά» στη στρατηγική αποδεικνύονται οι αθλητές του Σκακιστικού Συλλόγου Ζακύνθου, αφού επέστρεψαν με τέσσερα μετάλλια από το Ατομικό Ράπιντ «Καλή Χρονιά 2020» που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου. Σε σύνολο 64 συμμετοχών, τα νεαρά μέλη του συλλόγου από τη Ζάκυνθο τα πήγαν περίφημα και απέδειξαν ότι το σκάκι έχει ανθίσει στον τόπο μας.
Συνολικά 14 αθλητές συμμετείχαν από τον Σκακιστικό Σύλλογο Ζακύνθου και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά χωρίστηκαν σε γκρουπ δυναμικότητας. Οι Λουκάς Αποστολάτος και Γιάννης Μαρίνος που είναι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα. Επίσης οι πιο μικροί Κωνσταντίνος Βίτσος, Παύλος Καμπίτσης και Ανδρέας Λούτζης επέστρεψαν επίσης με μετάλλια στις αποσκευές τους στις ηλικιακές κατηγορίες που συμμετείχαν.
Ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Συλλόγου Ζακύνθου αλλά και προπονητής Ηλίας Σαραντίδης αναφέρθηκε στις επιτυχίες των παιδιών λέγοντας τα εξής: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτές οι επιτυχίες γιατί τις κατέκτησαν παιδιά και θα δώσουν κίνητρο και στους άλλους μικρούς σκακιστές του συλλόγου να πετύχουν και αυτοί διακρίσεις στο μέλλον. Για εμάς έχει προτεραιότητα η συμμετοχή και μετά η διάκριση. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε να τα πάμε τόσο καλά, αλλά γίνεται καλή δουλειά από τους προπονητές και φαίνεται ότι αποδίδει».
Ο κ. Σαραντίδης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του συλλόγου να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ένας πιο κατάλληλος χώρος για τις ανάγκες των μελών του. «Οι ενεργοί ενήλικοι σκακιστές είναι 25 άτομα και τα παιδιά στο σύνολο φτάνουν στα 50-60. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να έχουμε μεγαλύτερο χώρο όπου θα γίνονται οι προπονήσεις και οι αγώνες του συλλόγου. Έχει σημασία για μας διότι θα μας βοηθήσει στο να μην ψάχνουμε από δω και από εκεί στέγη για να διοργανώνονται αγώνες».
Επίσης ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Συλλόγου μίλησε και για την προσπάθεια το σκάκι να συμπεριληφθεί στις εξωσχολικές δραστηριότητες του Σχολείου, ενώ μίλησε για το επιτυχημένο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο νησί μας. «Αποδίδουν οι προσπάθειες μας και το βλέπουμε αυτό. Υπάρχει ενδιαφέρον και από τα σχολεία αλλά και από κόσμο για να εντάξουν στις εξωσχολικές δραστηριότητες τους το σκάκι. Τον Νοέμβρη διοργανώσαμε το Σχολικό Πρωτάθλημα Ζακύνθου με ρεκόρ συμμετοχών. Συμμετείχαν περίπου 60 παιδιά και ήταν μια όμορφη δραστηριότητα».
Ο Σκακιστικός Σύλλογος Ζακύνθου προσπαθεί όσο το δυνατόν πιο συχνά να συμμετέχει σε διοργανώσεις και να βοηθάει τους αθλητές του και κυρίως τα πιο νεαρά μέλη του να μάθουν όσα χρειάζονται για το σκάκι. Στόχος του συλλόγου είναι να αυξήσει όσους αγαπούν το σκάκι και να μπορέσει στο μέλλον να διοργανώνει ακόμα περισσότερες διοργανώσεις και να ευαισθητοποιεί περισσότερο κόσμο. Σε αυτό παίζουν ρόλο και οι χορηγίες προς τον σύλλογο όπως αυτή του Επιμελητηρίου Ζακύνθου που έδωσε στον Σκακιστικό Σύλλογο 10 σκακιστικά χρονόμετρα μάρκας DGT 2010, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τα μέλη του.