Επίσπευση της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ ζητά ο Βουλευτής από το υπ. Περιβάλλοντος

•Συναντήθηκε με φορείς του Καλαμακίου – Ραντεβού με Μ. Γραφάκο
Το πάγιο αίτημα των κατοίκων για άμεση αποκατάσταση και εξυγίανση του χώρου του ΧΥΤΑ στο Σκοπό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Διονύση Ακτύπη με φορείς της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου. Ο κ. Ακτύπης ενημερώθηκε για την επιτακτική ανάγκη απομάκρυνσης των απορριμμάτων, που έχουν εναποτεθεί στο έδαφος εκτός προστατευτικής μεμβράνης και εκτός κυττάρου ταφής, αλλά και για την εξίσου αδήριτη ανάγκη άντλησης των στραγγιδίων από τις δεξαμενές και από τα σημεία εναπόθεσης των απορριμμάτων, έτσι ώστε να σταματήσει η ροή στραγγιδίων προς το ρέμα, που οδηγεί στην παραλία Βροντόνερου. Διατύπωσε δε την εκτίμηση, ότι η κατάληξη των σταγγιδίων στην ακτή του Βροντόνερου είναι επιζήμια για ολόκληρο το νησί και όχι μόνο για το Καλαμάκι, αφού το φαινόμενο αυτό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην υγεία των περιοίκων, στον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού, αλλά και στην τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

Συνάντηση με τον ΓΓ του υπ. Περιβάλλοντος
Ο κ. Ακτύπης ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδος με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κύριο Μ. Γραφάκο, προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες αποκατάστασης του ΧΥΤΑ στο Σκοπό, με την ελπίδα να αποφευχθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω μόλυνσης της περιοχής. Ακόμα, αναφορικά με το θέμα αυτό ο βουλευτής τόνισε τη σημασία της συμπλήρωσης ή επέκτασης της σχετικής μελέτης για τον ΧΥΤΑ του Σκοπού, ενώ δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στη συνάντησή του με τον κύριο Γραφάκο.

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο
Επιπλέον, ο βουλευτής δέχθηκε ερωτήσεις από τους κατοίκους του Καλαμακίου σχετικά με την επικείμενη νομοθεσία, που θα αφορά στη διοίκηση και τη λειτουργία των θαλασσίων πάρκων. Διαβεβαίωσε τους κατοίκους, ότι οποιαδήποτε νέα ρύθμιση θα είναι μόνο προς όφελος της καλύτερης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας των θαλασσίων πάρκων, ενώ δεν θα αλλάξει τίποτα ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά.