Συναντήσεις του Βουλευτή με τα T.Σ. Παντοκράτορα, Καλλιπάδου, Πηγαδακίων και Αργασίου

Μία ακόμα συνάντηση, αυτή τη φορά με το τοπικό συμβούλιο Αργασίου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Δ. Ακτύπης. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, που έλαβε χώρα στις αρχές του νέου έτους, συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την συγκεκριμένη περιοχή του νησιού. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της περιοχής, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο, την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ιστορικού ενετικού «Τρικάμαρου» γεφυριού, αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και των τουριστών. Επίκεντρο, όμως, της συζήτησης δεν ήταν άλλο από το έργο της ανάπλασης της παραλίας του Αργασίου, ένα πολυσυζητημένο θέμα, για το οποίο έχουν γραφεί και ακουστεί πολλά κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η σημασία του έργου αυτού είναι νευραλγική, τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζακυνθινών πολιτών. Ο βουλευτής, μάλιστα, υπογράμμισε, ότι πέρα από το αισθητικό κομμάτι, η τεχνική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής εξυπηρετεί και την ανάγκη αντιμετώπισης της διάβρωσης, που έχει υποστεί η παράκτια ζώνη του Αργασίου. Ο κ. Ακτύπης δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε συναντήσεις τόσο με τον Δήμο όσο και με την Περιφέρεια, ενώ διαβεβαίωσε το τοπικό συμβούλιο, πως όχι μόνο θα θέσει τα σχετικά θέματα στα αρμόδια υπουργεία αλλά θα παρακολουθεί και ο ίδιος από κοντά την εξέλιξή τους.

•Συναντήσεις του Βουλευτή με τα τοπικά συμβούλια Παντοκράτορα, Καλλιπάδου και Πηγαδακίων
Ο Βουλευτής συναντήθηκε και με το τοπικό συμβούλιο του Παντοκράτορα, όπου και συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της μείωσης της παραβατικότητας στην περιοχή του Λαγανά, ενώ δόθηκε έμφαση στην επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών ελέγχων. Ο κύριος Ακτύπης διατύπωσε την εκτίμηση, ότι η συστηματική διενέργεια αστυνομικών ελέγχων θα επιφέρει άμεση και δραστική μείωση την παραβατικότητας στην περιοχή, ιδίως κατά τους μήνες της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ θα αυξήσει και το αίσθημα ασφάλειας των Ζακυνθινών πολιτών.
Κατά τις συναντήσεις του βουλευτή με τα τοπικά συμβούλια του Καλλιπάδου και των Πηγαδακίων, έγιναν εκτεταμένες συζητήσεις αναφορικά με τα χρονίζοντα προβλήματα, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των περιοχών αυτών, και επιζητούν ορατές, απλές και συγκεκριμένες λύσεις. Όπως δήλωσε ο κ. Ακτύπης, «Οι ζακυνθινοί πολίτες δεν ζητούν παρά μόνο αποτελεσματικές και ευέλικτες ενέργειες και δράσεις, που να εξυπηρετούν την καθημερινότητά τους. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θα κινηθούμε, έτσι ώστε να έχουμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα και λύσεις που θα βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».