Βασιλικός | Ο Π. Γιαννούλης και ο Ν. Βαρδακαστάνης μιλούν στην ΗΜΕΡΑ για όλα τα προβλήματα

•Σκουπίδια, ύδρευση, οδικό δίκτυο, βιολογικός και αλιευτικό καταφύγιο
Ο Βασιλικός είναι ένα γραφικό μέρος του νησιού μας, που παρά την τουριστική του ανάπτυξη έχει διατηρήσει αρκετά κομμάτια του πολύ όμορφα και γραφικά. Είναι προφανές ότι προβλήματα υπάρχουν και μάλιστα, όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Βασιλικού, Πέτρος Γιαννούλης, τα τελευταία χρόνια που οι κοινότητες έχουν «φύγει από τα χέρια των προέδρων και έχουν πάει στο δήμο» τα προβλήματα συσσωρεύονται. «Και αυτό συμβαίνει γιατί ο δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί πανζακυνθιακά. Είναι κατανοητό ότι διαφορετικά ήταν τα πράγματα πριν με τις κοινότητες. Τώρα αυτή είναι η πραγματικότητα και με αυτή θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας», συμπληρώνει.

Όσον αφορά στα προβλήματα μας είπε: «Τα βασικά μας προβλήματα είναι θέματα της καθημερινότητάς μας, θέματα καθαριότητας, θέματα με το οδικό δίκτυο και την ύδρευση. Ευελπιστούμε όμως ότι θα γίνει μια ιεράρχηση των προβλημάτων, να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας και σε μια συνεννόηση με το δήμο να προχωρήσουμε. Ο δήμος σαν νέα αρχή στην τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να μην έχει βρει ακόμα το βηματισμό του και να προσπαθεί να βάλει μια τάξη όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα όταν έχουμε μια νέα δημοτική αρχή».
Όπως δήλωσε στην «ΗΜΕΡΑ» ο κ. Γιαννούλης: «Ο δήμαρχος μας έχει ενημερώσει ότι η κατάσταση με τα σκουπίδια, το βιολογικό και την ύδρευση είναι χαώδης. Όλα αυτά τα γνωρίζουμε κι εμείς που ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση. Μέλημά του είναι να λυθεί το θέμα με τα σκουπίδια και είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη όλοι οι ζακυνθινοί».
Περαιτέρω – αναφέρει ο πρόεδρος του Βασιλικού – ό,τι δυσκολεύει τη ζωή πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως η ύδρευση, το οδικό δίκτυο, ο βιολογικός. «Κι εμείς ζητάμε ό,τι κρίνουμε απαραίτητο για μια τουριστική περιοχή, όπως είμαστε κι εμείς. Το πιο βασικό όμως είναι να λυθούν θέματα απλά, καθημερινά που ταλανίζουν τους κατοίκους. Κάποιες υποδομές πρέπει να φτιαχτούν, όπως είναι για παράδειγμα το αλιευτικό καταφύγιο που το έχουμε καταθέσει στην περιφέρεια να το αναλάβει», αναφέρει.
Σχετικά με τα έργα που θα γίνουν ο πρόεδρος αναφέρει ότι ο δήμαρχος τους είπε να ιεραρχήσουν τις ανάγκες και να έχουν ως στόχο την ολοκλήρωση 3 έργων ανά έτος. Δηλώνει αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουν λέγοντας: «Μακάρι να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τα έργα αυτά. Εμείς προτείναμε κάποια έργα, χωρίς να απορρίπτουμε τις άμεσες ανάγκες και προχωράμε προς την υλοποίησή τους. Ευελπιστώ ότι κάτι μπορεί να γίνει. Εμείς είμαστε παρόντες να διεκδικούμε ό,τι χρειαζόμαστε και ελπίζουμε να γίνει μια αρχή στη Ζάκυνθο έτσι ώστε ό,τι έργο γίνεται να αρχίζει μεν αλλά και να τελειώνει».
Για τα θέματα του Βασιλικού όμως μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» και ο Πρόεδρος των επιχειρηματιών της περιοχής, Νίκος Βαρδακαστάνης, ο οποίος θεωρεί πολύ σημαντική τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων. «Ζητάμε από τους νεοεκλεγέντες, βουλευτή, περιφέρεια και δήμο να καταλάβουν ότι έχουν εκλεγεί για να λύσουν τα θέματα της Ζακύνθου, ξεκινώντας από την καθημερινότητα», αναφέρει.
Οι προτεραιότητες για το Βασιλικό είναι πολλές, μας είπε ο κ. Βαρδακαστάνης και αναφέρθηκε στην καθαριότητα σε δρόμους, παραλίες και σε όλη την περιοχή. «Εννοείται ότι όταν μιλάμε για καθαριότητα συμπεριλαμβάνεται και το πρόβλημα με τα σκουπίδια. Φυσικά να προσθέτω ότι επιβάλλεται να μάθουμε κι εμείς να κάνουμε ανακύκλωση, αν πραγματικά θέλουμε να λυθεί αυτό το πρόβλημα, αλλιώς δε θα το λύσουμε ποτέ ουσιαστικά».
Παράλληλα μας μίλησε για μια μεγάλη γκάμα έργων που πρέπει να γίνουν: «Επίσης, πρέπει να λυθούν προβλήματα με την ύδρευση και το οδικό δίκτυο, όσον αφορά τη δυνατότητα πρόσβασης στο Βασιλικό. Χρειάζονται επί παραδείγματι έργα ασφαλτόστρωσης, στηθαία για επικίνδυνα σημεία, διαπλατύνεις, μέριμνα για τον επαρκή φωτισμό και άλλα. Διορθωτικές κινήσεις απλές που αφορούν την καθημερινότητά μας. Από εκεί και πέρα πρέπει να πούμε ότι ο Βασιλικός δεν έχει αθλητικές εγκαταστάσεις, νεκροταφείο, δεν υπάρχει στην κοινότητα ένα αλιευτικό καταφύγιο για τους κατοίκους πρώτα απ’ όλα, για τις ψαρόβαρκες μα και για τα τουριστικά, αλλά ακόμα και για κάποιους επισκέπτες».
Τέλος αναφέρθηκε και στο Πολυδύναμο, ένα κτήριο το οποίο έχει κοστίσει πολύ, αλλά δυστυχώς φθείρεται από το γεγονός ότι πρόκειται πλέον για ένα κτήριο παρατημένο στην τύχη του. «Αν πιάσει κάνεις όλα τα προβλήματα θα έχει να πει πολλά, δηλώνει, αλλά για να μην αναλωνόμαστε σε μια απαρίθμηση προβλημάτων, γιατί θα χαθούμε, επιθυμώ να αναφέρω ότι υπάρχει μια σειρά πραγμάτων έχουν σταλεί ως αιτήματα. Τι ζητάμε; Δρομολόγηση των απαραίτητων έργων – εργασιών, αρχής γενομένης από ό,τι παρακωλύει την καθημερινότητά μας, αξιολογώντας κάθε φορά τι είναι πιο σημαντικό να διεκπεραιωθεί», καταλήγει.
Ας ελπίσουμε ότι θα αρχίσουν να λύνονται σταδιακά, αλλά ουσιαστικά τα όποια προβλήματα έχει το νησί μας, γιατί θα είναι καλό για όλους μας.