Τα Ζακυνθινά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλλαν οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» τήρησαν το έθιμο, πήραν τις κιθάρες και τα μαντολίνα τους και με τις μελωδικές φωνές τους έψαλλαν τα κάλαντα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της πόλης και στις τοπικές αρχές.

Η αρχή ωστόσο έγινε, όπως κάθε χρόνο, από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων Νήσων (πρώην ΟΔΑΖ), όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Διονύσης Καμβάσης και βέβαια, οι φιλοξενούμενοι.

Στη συνέχεια οι Τραγουδιστάδες έκαναν περατζάδα στην πόλη και έψαλλαν τα κάλαντα κατά μήκος της Αλ. Ρώμα.
Επόμενη στάση των Τραγουδιστάδων ήταν το δημαρχείο. Εκεί τους περίμεναν ο δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άγγελος Σεβαστιάδης, οι οποίοι τους υποδέχτηκαν στα σκαλιά και αντάλλαξαν ευχές. Ο δήμαρχος εκτός από κεράσματα, πρόσφερε από ένα δώρο σε κάθε μουσικό του συγκροτήματος και βέβαια ευχήθηκε κάθε καλό για τους ίδιους για τη νέα χρονιά.

Τα κάλαντα άκουσαν στη συνέχεια οι δύο Μητροπολίτες, Ζακύνθου Διονύσιος και Δωδώνης Χρυσόστομος που υποδέχτηκαν τους Τραγουδιστάδες στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Το συγκρότημα έψαλλε τα κάλαντα και στον Βουλευτή, ο οποίος τους υποδέχτηκε στο γραφείο του και τους έδωσε θερμές ευχές για το νέο έτος.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας των Τραγουδιστάδων ήταν το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας. Εκεί, τους υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γ. Στασινόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε το 2020 να φέρει στα μέλη του συγκροτήματος υγεία και επιτυχίες. Στο Διοικητήριο απόλαυσαν επίσης τις μελωδίες περιφερειακοί σύμβουλοι και πολίτες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Τραγουδιστάδες επισκέφθηκαν τα γραφεία της «Levante Ferries» και είπαν τα κάλαντα και άλλα ζακυνθινά τραγούδια στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Γιώργο Θεοδόση, ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε στα μέλη να έχουν υγεία και επιτυχίες το νέο έτος.

Τέλος, στην πλατεία Αγίου Μάρκου, οι Τραγουδιστάδες έψαλαν για μία ακόμη φορά τα κάλαντα, κλείνοντας τη μουσική περιοδεία στην πόλη μας.