Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πόλη της Ζακύνθου από το 1ο γυμνάσιο – Μαγεία για τα παιδιά

Αυτή την ώρα (Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ώρα 21.00) βρίσκεται σε εξέλιξη η χριστουγεννιάτικη γιορτή αγάπης που για 9η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το 1ο γυμνάσιο Ζακύνθου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα από την πλατεία των Αγίων Σαράντα και θα κατέληξαν στην πλατεία Αγίου Μάρκου όπου εκεί θα γίνονται τα δρώμενα.
Ο κ. Διονύσιος Αβούρης καθηγητής στο 1ο γυμνάσιο (υπεύθυνος για την διοργάνωση αυτή), είπε ότι με τη γιορτή αυτή στην οποία συμμετέχουν οι μαθητές του σχολείου θέλουν να προσφέρουν αγάπη, χαρά και ζεστασιά στον κόσμο.
Η γιορτή ξεκίνησε με τα παιδιά ντυμένα Άγιους Βασιλίδες και με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου Ζακυνθίων, τη φιλαρμονική Κατασταρίου, το τρενάκι και με πολλά γλυκά μαζί τους, να οδηγούνται προς την πλατεία Αγίου Μάρκου παιανίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικους σκοπούς.
Φυσικά δεν μπορούσε να λειπει το έλκηθρο με τον Άγιο Βασίλη».

Στην πλατεία τα παιδιά θα προσφέρουν αρκετά γλυκά (περίπου 300 κιλά) που έχουν φτιάξει μόνα τους, ενώ παράλληα θα προσφερθούν στον κόσμο ημερολόγια και άλλες χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές που θα δωρίσουν οι μικροί μαθητές στον κόσμο.
Εκτός από τις γλυκές γεύσεις θα προσφέρεται άφθονη σαγκρία, φυσικά και αυτή δωρεάν, όπως θα είναι και όλα άλλωστε.
Από μια Χριστουγεννιάτικη βραδιά δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα δώρα. Έτσι λοιπόν, στο σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, βρίσκεται ένας Άγιος Βασίλης, ο οποίος διαβάζει παραμύθια στα παιδιά και φυσικά θα τους προσφέρει ένα δώρο. Και δίπλα από το σπίτι του αγαπημένου Αγίου των παιδιών θα υπάρχουν οι ήρωες της DISNEY με τους οποίους θα μπορούν να φωτογραφηθούν τα παιδιά.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα. Στον χώρο έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση μεγάλης οθόνης που θα προβάλλει εικόνες χριστουγεννιάτικες από τις ευρωπαϊκές πόλεις. Επίσης, στις εκδηλώσεις της βραδιάς περιλαμβάνεται και μια βράβευση των παιδιών, για κάποιο κείμενο που κλήθηκαν να γράψουν. Στόχος είναι η διοργάνωση μιας βραδιάς όμορφης, συμβάλλοντας στην ψυχαγωγία των συμπολιτών μας, τις άγιες τούτες μέρες.
Δείτε τις πρώτες φωτο απο την εκδήλωση.Τελευταία άρθρα