Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας «Ο Άγιος Διονύσιος» – Η Ζακυνθινή «Ομιλία» στην πρωτεύουσα

Κάλεσμα στους Ζακυνθινούς της πρωτεύουσας απευθύνει η Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» με σκοπό να ανταλλαχθούν ιδέες και να προετοιμαστεί η «Ομιλία» που η Ένωση επιθυμεί να ετοιμάσει για να παρουσιάσει κάποια στιγμή στο κοινό της πρωτεύουσας.
Η θεατρική ομάδα της Ένωσης δημιουργήθηκε πέρυσι με στόχο να αναδειχθεί το λαϊκό θέατρο της Ζακύνθου (Ομιλία) και να το «επικοινωνήσουν» στους πολίτες της πρωτεύουσας.
Η συνάντηση έχει οριστεί για την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου.
Η ανακοίνωση – κάλεσμα της Ένωσης αναφέρει τα εξής:
«Η δημιουργία της θεατρικής ομάδας της ΕΝΩΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ έγινε ήδη από το 2018, με σκοπό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς έναν κοινό στόχο:
Να αναδείξουμε τη Ζακυνθινή «Ομιλία», ένα μοναδικό παραδοσιακό θεατρικό δρώμενο.
Οι «Ομιλίες», που παίζονται μόνο από άντρες και τους γυναικείους ρόλους τους αποδίδουν άντρες, παρουσιάζονταν στην περίοδο του Καρναβαλιού, στα πανηγύρια και με διάφορες άλλες εορταστικές ευκαιρίες, παραμένουν δε πάντα η αιτία «δια ξεφάντωσιν των φίλων». Είναι ένα κομμάτι σημαντικό του πολιτισμού μας και μια ακρογωνιαία μορφή της ταυτότητάς μας.
Στο ξεκίνημα λοιπόν της νέας σαιζόν, καλούμε εσάς, ανθρώπους που έχουν μεράκι και κέφι για δουλειά, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 17.00 , στην έδρα του συλλόγου μας, Δεληγιώργη 24, Μεταξουργείο, να ασχοληθούμε δημιουργικά, να στελεχώσουμε την ομάδα, να συζητήσουμε, να οργανώσουμε και να αποφασίσουμε την «Ομιλία» που θα ετοιμάσουμε .
Κι ας μην ξεχνάμε ότι το θέατρο είναι τρόπος ζωής, είναι μια ασπίδα στην αγχωτική & μονότονη καθημερινότητα
Υπεύθυνη θεατρικής ομάδας κα Γκούσκου Κατερίνα»