Χριστούγεννα-Διδώ | Σημειώσατε… διπλό – «Γκρεμίστηκαν» σκηνές, έγειραν δέντρα από την κακοκαιρία

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα το βράδυ της Τρίτης το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διδούς» τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα η κακοκαιρία «Διδώ» σάρωσε κυρίως τα νότια προάστια της Αττικής, με τεράστιο όγκο νερού, που ξεπέρασε σε ορισμένες περιοχές τα 50 ή και τα 60 χιλιοστά, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο.


Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Βέροια, όπου ένας οδηγός παρασύρθηκε με το ΙΧ του, αλλά τελικά και μετά από επιχείρηση της πυροσβεστικής εντοπίστηκε σώος.

Στην Εύβοια μία γέφυρα έπεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε και την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, στα παράλια του δήμου έχουν φουσκώσει επικίνδυνα τα ρέματα και κάνουν την εμφάνισή τους πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε διάφορες περιοχές του νομού εντοπίζονται προβλήματα σε ορισμένους δρόμους, από φερτά υλικά, ενώ μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν όπου χρειάζεται για την απομάκρυνση τους.

Μικροπροβλήματα υπήρξαν και στην Θεσσαλονίκη με την Πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις κυρίως για πτώσεις δέντρων.

Ωστόσο παρ΄όλο που δεν υπήρχαν σοβαρά περιστατικά λόγω της κακοκαιρίας, ούτε τραυματισμοί και σοβαρές ζημιές, η «Διδώ» κατάφερε να «χαλάσει» το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Έγειρε από την κακοκαιρία το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα
Δεν πρόλαβε καλά καλά να φωταγωγηθεί το ύψους 17 μέτρων φυσικό δέντρο που στήθηκε στην πλατεία Συντάγματος και… αποφάσισε να γίνει Πύργος της Πίζας.

«Βρέξει, χιονίσει, το δέντρο θα φωτίσει» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων χθες κατά την εκδήλωση για τη φωταγώγηση, ωστόσο η κακοκαιρία «Διδώ» με τις βροχές, τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους οδήγησε το δέντρο να… γείρει προς τα αριστερά.

Φαίνεται πως παρά τις προθέσεις των αρμοδίων, οι φετινοί χριστουγεννιάτικοι στολισμοί της πρωτεύουσας είναι… ματιασμένοι.

Κατέρρευσε η κεντρική σκηνή στο Πάρκο των Ευχών στη Λάρισα
Κατέρρευσε τα ξημερώματα λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής η κεντρική σκηνή στο Πάρκο των Ευχών στο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Υπενθυμίζουμε ότι εκεί έγινε πριν από λίγες ημέρες η επίσημη φωταγώγηση του πάρκου.

Οι υπεύθυνοι θα προβούν σε εργασίες καθώς εκεί αναμένεται να γίνουν πολλές εκδηλώσεις μέσα στις γιορτές.

Η «Διδώ» ανέβαλε και το άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου
Αναβλήθηκε το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον δήμο Αμπελοκήπων στην Θεσσαλονίκη λόγω… της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, η κακοκαιρία ανάγκασε την διοίκηση να αναβάλει την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Τσομπανογλου στη Μενεμένη.

Σημειώνεται πως η κακοκαιρία «Διδώ» αναμένεται να επηρεάσει κι άλλες περιοχές σήμερα, Τετάρτη, φέρνοντας χιόνια και καταιγίδες.

πηγή: in.gr