Γ. Τσιμής – «Του χρόνου θα κατέβει ομάδα water polo από τη Ζάκυνθο στη Γ’ Εθνική»

Για την παρουσία για πρώτη φορά στην ιστορία ομάδας υδατοσφαίρισης από τη Ζάκυνθο σε πρωτάθλημα μίλησε στην εκπομπή Σπορ στο Ιόνιαν ο προπονητής του τμήματος της Ζακυνθινής Ένωσης Υγρού Στίβου Γιάννης Τσιμής.
Ο πρώην πολίστας του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην πρώτη του επαφή με τη Ζάκυνθό και πως του έγινε η πρόταση από τον Γιώργο Μάργαρη όπως ανέφερε:
«Πριν πάρα πολλά χρόνια 1997-98 ερχόμουν στη Ζάκυνθο και έψαχνα να βρω μια πισίνα και να κάνω τις καλοκαιρινές μου προπονήσεις. Έψαχνα αλλά δεν έβρισκα. Χρειάζεται 25 μέτρα πισίνα και πάνω ένας πολίστας για να μπορέσει να προπονηθεί. Ο κ. Μάργαρης το 2016 έφτιαξε μια 25αρα πισίνα στο Αθλητικό Κέντρο Ζακύνθου και μου έκανε την πρόταση να έρθω ως προπονητής υδατοσφαίρισης».

Ο κ. Τσιμής μίλησε και για την παρουσία από την επόμενη χρονιά ομάδας πόλο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ επίσης τόνισε ότι γίνεται σημαντική δουλειάς και στις ακαδημίες του συγκεκριμένου αθλήματος.
«Μας πήρε τουλάχιστον δυο χρόνια για να έχουμε ολοκληρωμένη ομάδα στο τμήμα ακαδημιών. Στους άνδρες θα χρειαστούμε παραπάνω χρόνο. Ήδη έχουμε κάποια παιδιά που είναι φοιτητές στο νησί και ήταν ενεργοί στις πόλεις τους αλλά και κάποιους Ζακυνθινούς αθλητές οι οποίοι παίζουν πόλο και θέλουν να βοηθήσουν για να κατέβει η ομάδα από την επόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική. Στις ακαδημίες κάναμε μια παράξενη δουλειά γιατί δεν είχαμε πολλά παιδιά. Πήραμε παιδιά από την κολύμβηση και ορισμένοι αθλητές ξεκίνησαν από το μηδέν. Ήδη το καλοκαίρι τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε διεθνές τουρνουά που λέγεται «Splash» στο Λουτράκι. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον χώρο της υδατοσφαίρισης».