Δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο κόστισε αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Το ξενοδοχείο Kempinski Hotel Bahia στην Ισπανία ισοπεδώνει το προηγούμενο ρεκόρ κόστους για χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Eίτε είσαι από αυτούς που θα ‘θελαν να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους από το καλοκαίρι, είτε από αυτούς που το αναβάλλουν μέχρι την τελευταία στιγμή, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ξοδεύεις 15 εκατομμύρια δολάρια για να το διακοσμήσεις.

Το πεντάστερο Kempinski Hotel Bahia στην Ισπανία όμως έμαθε για το ρεκόρ Guinness του Emirates Palace στο Abu Dhabi (9 εκατ. δολάρια το 2010) και είπε challenge accepted.

Η σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής Debbie Wingham που το έχει γυρίσει σε cake artist (δες τα ομοιώματα-cake που έφτιαξε με έμπνευση την Kim Kardashian και την Kylie Jenner και καλή δύναμη) γέμισε το δέντρο με ηθικά προμηθευμένα λευκά, μαύρα, κόκκινα και ροζ διαμάντια, χρυσό, ζαφείρια, επαναχρησιμοποιημένα κοσμήματα των Bulgari, Cartier, Van Kleef & Arpels και Chanel, και βρώσιμα (!) σοκολατένια παγώνια και αυγά στρουθοκαμήλου.

Τα περισσότερα από τα στολίδια είναι εμπνευσμένα από Art Deco και παίρνουν σχήματα ακριβών μπουκαλιών αρώματος και ποτηριών martini, ενώ στην πλειοψηφία τους φτιάχτηκαν στο χέρι από τη Wingham. Η σχεδιάστρια, βέβαια, είχε βοήθεια από τον digital artist James McQueen και τη resin artist Debra Francis Bean.
Το ξενοδοχείο που κλείνει τα 20 χρόνια δεν αρκέστηκε στο δέντρο, αλλά οργανώνει και μια επίσημη Diamond & Champagne Night όπου κάποιος τυχερός επισκέπτης θα κερδίσει ένα διαμάντι αξίας 2,000 ευρώ

www.oneman.gr