Από τον ΑΠΣ…..στην ΑΕΚ – Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Τζ. Κολονέλο

Ανακοινώθηκε η πρόσληψη του νέου τεχνικού στην ΑΕΚ με τον Ιταλό Μάσιμο Καρέρα να είναι ο εκλεκτός της ΠΑΕ, αλλά η έκπληξη ήρθε όσον αφορά το τεχνικό επιτελείο με τον γνώριμο στο νησί μας Τζιανλούκα Κολονέλο να αναλαμβάνει βοηθός προπονητή στην «Ένωση». Ο γνωστός προπονητής από την Ιταλία είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΠΣ Ζάκυνθος την πρώτη του χρονιά στη Β’ Εθνική το 2013-14, ενώ και το 2015-16 είχε καθίσει στον πάγκο για ένα μικρό διάστημα πριν λύσει τη συνεργασία του με τη διοίκηση.
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για το θέμα αυτό αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2021. Στο προπονητικό του επιτελείο θα ενταχθούν ο Τζιανλούκα Κολονέλο ως πρώτος βοηθός και ο Τζόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο ως προπονητής φυσικής κατάστασης, οι οποίοι αναμένονται στην Αθήνα εντός της ημέρας».

Η παρουσία του Τζιανλούκα Κολονέλο στο νησί της Ζακύνθου χαρακτηρίζεται με καλές και κακές εμπειρίες, αφού την πρώτη χρονιά βοήθησε ώστε η ομάδα να διατηρηθεί στη Β’ Εθνική, παίρνοντας ιστορικές νίκες, ενώ στη δεύτερη παρουσία του στους «κυανοκίτρινους» το διαζύγιο δεν ήταν βελούδινο, με τον προπονητή να έχει διαμάχη με τη διοίκηση που έλυσε τη συνεργασία μαζί του. Στη συνέχεια ήρθε ο κ. Βάνια Ραντίνοβιτς και μετά προπονητής ήταν ο Δημήτρης Νόλης σε μια ταραχώδη χρονιά για τον ΑΠΣ που ολοκληρώθηκε με τον άδικο κατά πολλούς υποβιβασμό της ομάδας,