Ανδριάντας του Διονυσίου Σολωμού στην οδό Ακαδημίας | Αίτημα εκ νέου του Βουλευτή

• Στήριξη του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη

Με κύριο αίτημα την τοποθέτηση Ανδριάντα του Εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, στην οδό Ακαδημίας, στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, ο βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσιος Ακτύπης, συνάντησε το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε παρουσία μελών της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας, σε πολύ καλό κλίμα, με το δήμαρχο Αθηναίων να ακούει προσεκτικά τον κ. Ακτύπη. Συμφώνησε μάλιστα στο γεγονός πως είναι αδιανόητο να μην υπάρχει Ανδριάντας στην πρωτεύουσα του Εθνικού μας ποιητή.
Ο κ. Μπακογιάννης ενημερώθηκε επίσης για τις εκδηλώσεις και την πολυσχιδή δραστηριότητα της Ένωσης Ζακυνθίων, ενώ υποσχέθηκε κάθε βοήθεια στη Ζακυνθινή αποστολή.
Η ενημέρωση από το γραφείο τύπου του κ. Ακτύπη αναφέρει επ’ ακριβώς τα εξής:
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ.Κ.Μπακογιάννη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσιος Ακτύπης, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στην οποία παραβρέθηκε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής ο Βουλευτής μαζί με την Ένωση παρουσίασαν μια σειρά αιτημάτων, με κυρίαρχο το πάγιο αίτημα της δημιουργίας ανδριάντα, του Εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, στον αριθμό 50 της οδού Ακαδημίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης, συμφώνησε ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ούτε ένας ανδριάντας του Εθνικού μας ποιητή σε ολόκληρη την πρωτεύουσα και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την ιστορία και την πλούσια πολιτιστική δράση της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας, την οποία συνεχάρη για την πολύτιμη προσφορά της στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς της Ζακύνθου, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα σε κάθε της πρωτοβουλία.