Δριμεία κριτική του Δ. Ακτύπη στον ΣΥΡΙΖΑ | Έρχονται φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη

Δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε ο βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης στην ομιλία του στη βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα παρουσίασε τις προοπτικές του νομοσχεδίου.
Ανέφερε: «Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις φέρνει σήμερα ένα φορολογικό νομοσχέδιο στοχευμένο, ρεαλιστικό και κινείται μέσα στο δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησε η παρούσα κυβέρνηση. Έρχεται μετά από μια περίοδο αφαίμαξης της μεσαίας τάξης για να επανεκκινήσει την οικονομία και να ελαφρύνει τη φορολογία για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Είναι ένα σχέδιο νόμου με αναπτυξιακή διάσταση και μια προσπάθεια για κοινωνική δικαιοσύνη. Μια κοινωνική δικαιοσύνη η οποία επλήγη βάναυσα την περίοδο διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ».
Κατόπιν ο κ. Ακτύπης ανέφερε πως δεν περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο, όταν μάλιστα καταψήφισαν τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει. «Αν περιμέναμε ότι θα ψηφίζατε το παρόν νομοσχέδιο θα ήμασταν αφελείς», τόνισε.

«Έπνιξαν» τους πολίτες οι φόροι επί ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζοντας επισήμανε ότι μια σειρά από φόρους που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν αδιάσειστο στοιχείο ότι πλέον η αντιπολίτευση δε μπορεί να πείσει ότι θίγεται σήμερα η μεσαία και μικρομεσαία τάξη.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι φόροι που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση αφορούσαν σε: «ανατροπές στο ΦΠΑ, αύξηση συντελεστή στο 24%, αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αύξηση προκαταβολής φόρου, αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις , αύξηση συντελεστών , φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία».
Ολοκλήρωσε την κριτική του στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Προεκλογικά είπατε στους πολίτες ότι θα τους σώσετε και κοντέψατε να τους εξαφανίσετε. Εμείς όμως προεκλογικά τους είπαμε την αλήθεια και νομίζω ότι ο λαός ήταν ώριμος να τη δεχτεί».

Μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεων
Μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο ο βουλευτής Ζακύνθου δεν παρέλειψε να πει ότι μέσα στις προϋποθέσεις για φοροελαφρύνσεις που η παρούσα κυβέρνηση δημιούργησε, γίνονται σταδιακά βήματα υπέρ των φορολογουμένων: «Κάνουμε το πρώτο βήμα για να ανακουφίσουμε τους πιο αδύναμους. Επίσης μειώνουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων για να υπάρξει η δυνατότητα να έρθουν επενδύσεις στη χώρα μας, μετά από μια περίοδο αποεπένδυσης, που οι ιδεοληψίες σας επέφεραν. Είναι σίγουρο ότι με αυτά που θα πετύχουμε στο πρωτογενές πλεόνασμα με τη συνετή και μεταρρυθμιστική πολιτική μας θα υπάρξει μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω μειώσεις φόρων. Και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει η δυνατότητα αυτή γιατί το κλίμα και η ψυχολογία έχουν αλλάξει. Βλέπουμε ότι σε ανοδική πορεία επανήλθε, ο δείκτης οικονομικού κλίματος κατέγραψε υψηλό δεκαετίας ενώ αυτός της καταναλωτικής εμπιστοσύνης υψηλό εικοσαετίας».
Για σημαντική λοιπόν φοροελάφρυνση έκανε λόγο ο βουλευτής, μέσα από μια σειρά κατακτήσεων που έχουν επιτευχθεί. Μεταξύ των ρυθμίσεων είναι: «Μείωση του συντέλεσή για το φορολογητέο εισόδημα, 1000 ευρώ αύξηση αφορολογήτου για το κάθε παιδί, μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων από 28 σε 24% και με προοπτική στο 20%, μείωση της προκαταβολής φόρου, νέες ρυθμίσεις οφειλών».

Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων
Τέλος, είπε πως στόχος του νομοσχεδίου είναι η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας, γιατί μόνο έτσι θα επιτευχθεί η περαιτέρω μείωση των φόρων. «Μας κατηγορείτε ότι το νομοσχέδιο είναι προσανατολισμένο προς την προσέλκυση των επενδύσεων και – θα πούμε – ότι ναι είναι. Και αυτό γιατί μόνο αν καλυφθεί το τεράστιο επενδυτικό κενό θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να προβεί σε νέες μειώσεις φόρων. Έτσι θα μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο κ. Ακτύπης.