Δ. Μπιτσάκος για ΝΕΠ – «Γίνονται σωστά βήματα στη Ζάκυνθο για το water polo»

Στην εκπομπή «Σπορ στο Ιόνιαν» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος αθλητής και νυν προπονητής υδατοσφαίρισης Δημήτρης Μπιτσάκος. Ο τεχνικός της γυναικείας ομάδας της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών, αναφέρθηκε στο φιλικό του παιδικού συλλόγου με τη Ζακυνθινή Ένωση Υγρού Στίβου και σχολίασε θετικά την προσπάθεια του νησιού μας στο άθλημα του water polo.
«Μακάρι να δημιουργηθεί μια καινούργια ναυταθλητική κοιτίδα εκτός από το κολύμπι που υπάρχει στη Ζάκυνθο και στην υδατοσφαίριση. Εγώ ήμουν προπονητής πολλά χρόνια στη Κεφαλονιά και στο Αργοστόλι συγκεκριμένα και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να στηθεί μια ομάδα σε ένα νησί. Θεωρώ ότι τα πρώτα βήματα γίνονται και μακάρι να συνεχίσουν και να υπάρξει μια πρόοδο που θα βοηθήσει όλη την περιοχή. Μπορεί η Πάτρα να παίξει μητροπολιτικό ρόλο και να ενισχύσει κάθε τέτοια προσπάθεια».

Ο κ. Μπιτσάκος επίσης αναφέρθηκε και στο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και των μετακινήσεων που επιβαρύνουν μια Ζακυνθινή ομάδα. Επίσης τόνισε ότι μπορούν προς αυτή τη κατεύθυνση τα σωματεία υδατοσφαίρισης της Πάτρας να βοηθήσουν το νησί μας.
«Και οι υποδομές είναι ένα θέμα, αλλά μεγαλύτερο ζήτημα είναι οι μετακινήσεις γιατί πρέπει να πάρουν καράβι και να διανυκτερεύσουν. Οι ομάδες της Πάτρας πρέπει να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες που είναι προς το συμφέρον όλων μας».

Για τη ΖΕΥΣ η δουλειά συνεχίζεται, με τον σύλλογο να έχει στόχο από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει τμήμα υδατοσφαίρισης στη Γ’ Εθνική και να μπορέσει το νησί μας να συμμετάσχει σε ένα πολύ ενδιαφέρον άθλημα.