Οι αγρότες στήνουν… μπλόκα από αύριο – Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα, οδηγώντας σε δραστική μείωση του εισοδήματός τους, αποτελούν αιτία έναρξης κινητοποιήσεων των αγροτών σύμφωνα με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Όπως έγινε γνωστό από αύριο Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου οι αγρότες θα προχωρήσουν με μαζικές κινητοποιήσεις στήνοντας… μπλόκα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι κινητοποιήσεις σύμφωνα με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, θα ξεκινήσουν από τον αυτοκινητόδρομο Ε65 στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται εκτός των άλλων προβλημάτων και το υψηλό κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, ΔΕΗ κλπ), καθώς και η «υποχρεωτική» πώληση της παραγωγής σε πολύ χαμηλές τιμές.

Στο μεταξύ, και οι αγρότες του Νομού Λαρίσης αποφάσισαν να στήσουν… μπλόκα στον κόμβο του Πλατύκαμπου και στα Φάρσαλα διαμαρτυρόμενοι κι αυτοί για το κόστος παραγωγής, τις τιμές των αγροτικών προϊόντων καθώς και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Τέλος, η Πανελλαδική Επιτροπή των «Μπλόκων» θα πραγματοποιήσει συνάντηση στη Λάρισα, εκεί όπου και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα και πιθανόν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.