Μια μοναδική βραδιά πολιτισμού με πολυεθνικό χρώμα στη Λιθακιά! (ΦΩΤΟ)

«Συνυπάρχουμε και γνωριζόμαστε όλοι εμείς που ζούμε στον ίδιο τόπο, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν». Με αυτό το σύνθημα έγινε μια μοναδική συνάντηση πολιτισμών στη Λιθακιά. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λιθακιάς πραγματοποιήθηκε μια γιορτή που τίμησε την πολυπολιτισμικότητα, τη γνωριμία με τους άλλους λαούς, προάγοντας την αλληλοσεβασμό. Η εν λόγω εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου Λιθακιάς.
Εκεί, μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα συγκεντρώθηκαν πάνω από 20 χώρες. Ο κόσμος που συμμετείχε ήταν πολύς, τιμώντας με την παρουσία του την εκδήλωση. Με την παρουσία του τίμησε επίσης την εκδήλωση και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Άγγελος Σεβαστιάδης.

Υπήρχαν και προσφέρθηκαν εδέσματα τυπικά από όλες τις χώρες που συμμετείχαν, ενώ ο κόσμος, αφού γεύτηκε νέες γεύσεις, φάνηκε να διασκεδάζει με χορό και τραγούδι. Οι χώρες παρουσίασαν σημαντικά κομμάτια του πολιτισμού τους μέσω των χορών, της μαγειρικής και της μουσικής τους. Παράλληλα με τους χορούς οι φιλοξενούμενες χώρες ετοίμασαν και παραδοσιακά πιάτα τα οποία γεύτηκαν όσοι παραβρέθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο.
Δήλωνε ο πολιτιστικός σύλλογος της Λιθακιάς που διοργάνωσε τη δράση: «Θέλουμε να γιορτάσουμε την πολιτιστική πολυμορφία μας, όλοι μαζί, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θρησκεία, τη φυλή, τη διάκριση που βασίζεται στην κοινωνική κατάσταση». Και φαίνεται πως τα κατάφεραν, εφόσον επιπλέον στην εκδήλωση έγινε ειδική μνεία για τη φιλοξενία που προσφέρει ο ζακυνθινός λαός. Τέλος, κάλεσμα απηύθυναν οι Αλβανοί, ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα για να σταλούν στους πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό συμπατριώτες τους.