Το ΙΕΚ Ζακύνθου στην έκθεση «Xenia 2019» | Σημαντική εμπειρία για τους εκπαιδευόμενους

Και φέτος το ΙΕΚ Ζακύνθου έδωσε το παρόν στην έκθεση XENIA 2019 με μια επιτυχημένη εκπαιδευτική εκδρομή κατά την οποία συνδύασε το μάθημα της διοίκησης ξενοδοχειακών μονάδων και της μαγειρικής τέχνης.
Η εκδρομή ξεκίνησε με μια στάση στην Achaia Klaus (23/11/2019) όπου παρουσιάστηκε η ιστορία της κάβας, και συνεχίστηκε με την συμμετοχή των μαθητών στην έκθεση XENIA (24/11/2019) όπου ήρθαν σε επαφή με τους συντελεστές παραγωγής του τουριστικού προϊόντος.
Τέλος, ακολούθησε επίσκεψη στην εταιρεία VassiliouTrofinko και τον κύριο Ξενοφώντα Λουραντο (25/11/2019) όπου και παρουσιάστηκε η σωστή διαδικασία επεξεργασίας και διατήρησης των κατεψυγμένων προϊόντων στις επισιτιστικές επιχειρήσεις καθώς και τον κύκλο του πριν να φτάσει στον ενδιαφερόμενο αγοραστή.
Το ΙΕΚ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την εταιρεία Levante Ferries και ειδικότερα τον κύριο Πυλαρινό για τις ειδικές τιμές εκδρομής, το τουριστικό γραφείο ABBA Travel (Andreas Dragonas) το οποίο εξασφάλισε την μεταφορά με ειδικές τιμές, καθώς και τους μαθητές που συμμετείχαν με τα δικά τους χρήματα, για άλλη μία φορά.

Η Xenia
Η Xenia είναι μία premium έκθεση στοχευμένη αποκλειστικά στους ξενοδόχους αλλά και στους επαγγελματίες του ευρύτερου ξενοδοχειακού κλάδου.
Επαγγελματίες από τον κλάδο των ξενοδοχείων και των μικρών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις με ξενοδοχειακό εξοπλισμό, τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και με εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή, την ανακαίνιση και την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και με προμηθευτές του επισιτιστικού κλάδου, των οποίων οι υπηρεσίες βρίσκουν εφαρμογή σε βασικούς τομείς λειτουργίας των ξενοδοχείων. Οι εταιρείες που εκθέτουν στην Xenia καλύπτουν όλο το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που αφορούν στην κατασκευή, ανακαίνιση, διακόσμηση, εξοπλισμό και τροφοδοσία Ξενοδοχείων, Ξενώνων, Ενοικιαζόμενων δωματίων και Camping.
Φωτογραφίες: Facebook/Διον Ιωαννο, Αγγελική Λάττα