ΒΙΝΤΕΟ | Δ. Ακτύπης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τη ΔΕΗ στο χείλος της κατάρρευσης

Την ξεκάθαρη στήριξή του, υπέρ του νέου νομοσχεδίου με τίτλο «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», εξέφρασε στη χθεσινή του ομιλία ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης.

Το νέο σχέδιο νόμου, που η Κυβέρνηση εισήγαγε στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αφορά στην αναδιάρθρωση του συνολικού ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας. Ενώ, όπως τόνισε ο κύριος Ακτύπης: «Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου δεν είναι άλλοι από την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αγοράς ενέργειας».

Ειδικότερα, ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι, το «νοικοκύρεμα», ο εκσυγχρονισμός αλλά και τα μέτρα για την βιώσιμη ανάπτυξη της ΔΕΗ, είναι απολύτως απαραίτητα, ώστε να αποφευχθεί η διάλυση της μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο βουλευτής, άσκησε έντονη κρητική στην αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι, μετά από αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε η ΔΕΗ στο χείλος της κατάρρευσης.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Ακτύπης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, αφού, όπως τόνισε, στις νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η μείωση στα τιμολόγια για το νυχτερινό οικιακό ρεύμα έως και 65%.

Ο κ. Ακτύπης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μέτρα αναπτυξιακής φύσης, που εισάγονται με το νέο αυτό νομοσχέδιο. Όπως επεσήμανε: «Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, που αφορούν στην αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έχουν προεξάρχοντα ρόλο. Αφού, με βάση το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, οι Α.Π.Ε. έως το 2030 θα πρέπει να αποτελούν το 35% του ενεργειακού μίγματος της χώρας». Ενώ, όπως υπογράμμισε ο βουλευτής, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών μέτρων που αφορούν τις Α.Π.Ε. θα επωφεληθούν ιδιαίτερα οι αγροτικές περιοχές, αφού θα δοθεί η ευκαιρία στους αγρότες να μειώσουν δραστικά το κόστος παραγωγής τους.

Δείτε σε βίντεο την ομιλία του Βουλευτή

Geplaatst door Διονύσιος Ακτύπης op Woensdag 27 november 2019