Η Ζάκυνθος τιμά την Εθνική Αντίσταση

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 εορτάζεται η ημέρα Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές που πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν 1285/1982 την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.
Σύμφωνα με τα παραπάνω για τον εορτασμό της ημέρας θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Επίσημη Πανηγυρική Δοξολογία στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ΄, με το Ιερατείο της πόλης, Ώρα προσέλευσης προσκεκλημένων 10:15, Ώρα προσέλευσης επισήμων 10:25.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Σολωμού.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν ο ΛΑΟΣ και οι ΑΡΧΕΣ σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.
Παρακαλείται η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου να φροντίσει τα σχετικά με την Ιεροτελεστία, η Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για την τάξη και ο Δήμος Ζακύνθου για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής.
Ορίζεται τελετάρχης στο χώρο κατάθεσης στεφανιών ο Ιωάννης Κλάδης Μόρφης Αναπλ. Προϊστάμενος του τμήματος Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΕ Ζακύνθου, με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντίνο Κωστάκη, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου.
Ορίζουμε γενικό σημαιοστολισμό την ημέρα της εορτής από 08:00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου, καθώς και φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών από τη Δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της Εορτής.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Γεώργιος Στασινόπουλος