Δ. Ακτύπης: «Στην Ελλάδα επικρατούσα θρησκεία ήταν και είναι αυτή της ανατολικής ορθόδοξης εκκλησίας»

Τη σημασία της χριστιανικής πίστης ως θεμελίου λίθου του ελληνικού έθνους και της ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών, τόνισε στην ομιλία του, με θέμα την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος για τις «Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας», ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης.

Στο πλαίσιο της υπό-εξέλιξη συνταγματικής αναθεώρησης, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην τροποποιήσει ούτε κόμμα από την υφιστάμενη διατύπωση του άρθρου 3 του Συντάγματος. Ενός άρθρου που «αποτελεί έκφραση της παράδοσης και της ιστορικότητας του ελληνικού συνταγματισμού», όπως χαρακτηριστικά είπε στην ομιλία του ο βουλευτής.

Από το βήμα της βουλής, ο κ. Ακτύπης ξεκαθάρισε πως στην Ελλάδα επικρατούσα θρησκεία ήταν και είναι αυτή της ανατολικής ορθόδοξης εκκλησίας. Και αυτό, διότι, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι.

Η χθεσινή ομιλία του βουλευτή στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου ήταν η δεύτερη αυτή την εβδομάδα. Κατά την πρώτη, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 18 Νοέμβριου, ο βουλευτής έκανε μια εκτεταμένη αναφορά στις αρχές, τη φιλοσοφία, αλλά και την αναγκαιότητα της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης. Όπως επεσήμανε: «Η διαδικασία αυτή αποτελεί κορυφαία στιγμή του πολιτεύματος. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι το σώμα θα πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της αποστολής με ήθος, σοβαρότητα και σεβασμό πρώτα απ’ όλα απέναντι στον ελληνικό λαό».

Τέλος, ο κ. Ακτύπης καλωσόρισε το έργο της επιτροπής αναθεώρησης, υπερτονίζοντας ότι βασικοί άξονες της παρούσας συνταγματικής αναθεώρησης είναι η οικονομική σταθερότητα και η αναπτυξιακή προοπτική.