Λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λευκάδας – Τα μεταφέρει στο Παλαίρο

Πήραν φωτιά από το πρωί τα δημοσιογραφικά γραφεία όταν έφτασε το e-mail του δημάρχου που καλούσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερώσει για την λύση που βρέθηκε σε ότι αφορά την μεταφορά των απορριμμάτων. Μέσα σε τρεις μήνες θητείας της νέας δημοτικής αρχής και σε συνεργασία με την νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Και αυτή δεν είναι άλλη από τον ΧΥΤΑ της διπλανής μας Παλαίρου. Μεταφορά των απορριμμάτων μας, όπως τόνισε και ο δήμαρχος, στον πλησιέστερο αδειοδοτημένο χώρο, ( ΧΥΤΑ Παλαίρου ), με το μικρότερο δυνατό κόστος ( 32,2 ευρώ ανά τόνο, συν ΦΠΑ δλδ 40 ευρώ) .Όπως είπε, “είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η πρώτη από μία σειρά αποφάσεων που θα παρθούν για την οριστική λύση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων είναι γεγονός και η απόφαση αυτή έγκειται στην δυνατότητα που έχει ο Δήμος Λευκάδας να μεταφέρει 12.000 τόνους απορριμμάτων, σε αδειοδοτημένο χώρο, τον ΧΥΤΑ Παλαίρου, με αντίτιμο 40 ευρώ τον τόνο. Μία Οδύσσεια έφτασε στο τέλος της, γνωρίζοντας την πολύ μεγάλη ευθύνη την οποία φέρναμε και συνεχίζουμε να φέρνουμε ως δημοτική αρχή, αλλά θέλοντας να φανούμε και συνεπής σε μία υπόσχεση την οποία είχαμε δώσει στον μαθητικό, κυρίως, κόσμο της Λευκάδας και όχι μόνο, αλλά κυρίως στα παιδιά τα οποία επέδειξαν μία αξιοζήλευτη ωριμότητα. Καταβάλαμε μία σημαντική προσπάθεια έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό, να μπορέσουμε να πετύχουμε την βέλτιστη λύση.Τονίζω τη λέξη βέλτιστη γιατί είναι πραγματικά η βέλτιστη δυνατή λύση. “

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του ο δήμαρχος Λευκάδας ευχαρίστησε συγκεκριμένους ανθρώπους.

Ξεκίνησε από τους συναδέλφους όπως είπε αυτοδιοικητικούς του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και δήμο Ξηρομέρου τους οποίους και ανέφερε ονομαστικά.

Επίσης τον γενικό γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων Μανώλης Γραφάκο ο οποίος το τελευταίο τρίμηνο επέδειξε μεγάλη διάθεση επίλυσης του προβλήματος όπως επίσης και τον βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά,που και αυτός από την δική του πλευρά σε ότι ζητήθηκε από το μέρος μου και συνέδραμε στην προσπάθεια αυτή.

Πηγή:lefkadapress.gr