Οι άγνωστες πτυχές του Στ. Τσιτσιπά – Ο Μάνος Βαζαίος αποκαλύπτει

Έχοντας μεγάλη εμπειρία από τον χώρο του τένις, ο προπονητής του ΖΑΟΑ Μάνος Βαζαίος γνώριζε από πολύ κοντά την οικογένεια του Στέφανου Τσιτσιπά. Την πορεία του πατέρα του και της μητέρας του, αλλά και του ίδιου που παρακολουθούσε στενά όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στα κορτ. Ο ίδιος μιλώντας στην «Ημέρα» έδωσε μερικές άγνωστες πτυχές για τον ταλαντούχο τενίστα που κατέκτησε το βράδυ της Κυριακής το ATP Finals φτάνοντας σε μια τεράστια επιτυχία για την ελληνική αντισφαίριση.
«Τον Τσιτσιπά τον ξέρω από την ηλικία 8-10 ετών. Γνώρισα πρώτα την μητέρα του σε ηλικία 14 ετών στον Όμιλο Αθηνών, η οποία ήταν αθλήτρια και κατέβαινε με την ομάδα της Ρωσίας. Μάλιστα πρωταγωνιστούσε και κέρδιζε τα τουρνουά.
Στη συνέχεια γνώρισα και τον πατέρα του, τον οποίο ξέρω μέσα από τις διοργανώσεις τένις επειδή ήταν προπονητής και δούλευε στο Ekali Tennis Club. Μάλιστα έχουμε παίξει ως αντίπαλοι σε τουρνουά Βετερανών».

Ο κ. Βαζαίος αναφερόμενος στον Στέφανο Τσιτσιπά και την τεχνική του επισήμανε τα εξής: «Για τον Στέφανο εκείνο που έχω να πω είναι ότι έπαιζε από πολύ μικρή ηλικία. Η νοοτροπία του μπαμπά και της μαμάς για το παιδί τους που ήταν το πρωτότοκο τους ήταν να το βάλουν στον αθλητισμό. Ο Στέφανος στην μικρή ηλικία που τον παρακολουθούσα στα τουρνουά στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, είχε από μικρός την εξής νοοτροπία. Ενώ όλοι έπαιζαν να κερδίσουν, του είχαν δώσει μια νοοτροπία να παίξει το τένις σωστά, όπως θα αγωνιζόταν και ένας επαγγελματίας. Μικρός έχανε δεν κέρδιζε. Αλλά οι βάσεις που αποκτούσε θα τον βοηθούσαν στο μέλλον.
Τα υπόλοιπα παιδιά τους ενδιέφερε να κερδίσουν, ενώ τον Τσιτσιπά τον ένοιαζε να παίζει σωστά το τένις του».

Ερωτώμενος για το αν περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να φτάσει σε τόσο μεγάλες επιτυχίες στον χώρο του τένις για την Ελλάδα ο Μάνος Βαζαίος ανέφερε ότι ίσως και να έπαιξε ρόλο και η αυστηρότητα που είχε ο πατέρας του.
«Κανείς δεν το ήξερε ότι μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Όμως ο πατέρας του είναι πολύ αυστηρός και αυτό ίσως του βγήκε σε καλό. Για να παίξει επαγγελματικά φαίνεται ότι τον βοήθησε για να φτάσει και να κάνει αυτή την καριέρα».