Μια μοναδική βραδιά πολιτισμού στο Σκουλικάδο

Τα Ιόνια νησιά βρίθουν παραδόσεων και ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών. Και φυσικά η Ζάκυνθος έχει σημαντική παράδοση και μια μακρά μουσική κληρονομιά, άλλωστε κάποτε υπήρξε και το κέντρο των Ιονίων Νήσων.
Το Σάββατο λοιπόν, στις 16 Νοεμβρίου 2019 έλαβε χώρα ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην μελωδική Ζάκυνθο παρέα με τους «Ζακυνθινούς κανταδόρους», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σκουλικάδου. Ήταν μια βραδιά μαγευτική, που τίμησε τη μουσική του τόπου μας. Μια μοναδική βραδιά από τον Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου «Ο Ερωτόκριτος», που μας ταξίδεψε στην παλιά όμορφη Ζάκυνθο.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκουλικάδου Αλοΐσιος Πλέσσας μιλώντας στην «ΗΜΕΡΑ» είπε: «Ήταν μια εκδήλωση αφιέρωμα στη Ζακυνθινή μουσική, στην καντάδα, την αρέκια και στη Ζακυνθινή χορευτική παραδοσιακή μουσική».

Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και όλοι πέρασαν μια ωραία βραδιά. Ο κ. Πλέσσας μας ανέφερε: «Οι φωνές που τραγούδησαν ήταν καταπληκτικές, ο κ. Μπετίνης, ο κ. Σούρμπης και ένα συγκρότημα με ζακυνθινούς κανταδόρους, οι οποίοι τραγούδησαν αρέκιες-καντάδες και χορευτικά κομμάτια εμείς χορέψαμε». Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πλέσσας ήταν μια εκδήλωση για να τιμηθεί η Ζάκυνθος: «Ήταν αμιγώς Ζακυνθινό το πρόγραμμα. Είχε μαζευτεί πολύς κόσμος, όπως συμβαίνει πάντα. Περάσαμε πολύ ωραία στο Σκουλικάδο, με ντόπιους και επισκέπτες ζακυνθινούς, οι οποίοι μένουν εκτός Ζακύνθου. Προσφέρθηκε φαγητό που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες και ο σύλλογος». Τέλος, ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου ότι μπορεί ο συγκεκριμένος πολιτιστικός σύλλογος να αριθμεί πολλές δράσεις στο ενεργητικό του, όμως μέχρι τώρα δεν είχε αφιερώσει κάτι αποκλειστικά στο νησί μας: «Είχαμε κάνει πολλά αφιερώματα, αλλά δεν είχαμε κάνει αφιέρωμα στην ζακυνθινή μουσική τόσα χρόνια. Ήταν μια ευκαιρία να γίνει και αυτό. Είχαν γίνει αφιερώματα σε άλλα μέρη της Ελλάδος και είχαμε παραμελήσει τη δική μας, που όμως είναι μοναδική».

Φωτογραφίες: Μπάμπης Σιγούρος