Σε άθλια κατάσταση οι δημοτικές παιδικές χαρές (ΦΩΤΟ)

Χαμόγελα ικανοποίησης για την παιδική χαρά «Α. Λαδικού»

•Άμεση ένταξη 8 ακόμα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος II»

Αν και η παιδική χαρά «Ανδρέας Λαδικός», πίσω από το Πνευματικό Κέντρο, έδωσε πνοή στην πόλη και στους κατοίκους που έψαχναν χώρο για να παίξουν με τα παιδιά τους, το πρόβλημα παραμένει στις δημοτικές παιδικές χαρές που παραμένουν σε άθλια κατάσταση όπως ανέφερε και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα ανάπλασης πόλης Διονύσης Κωνσταντόπουλος. «Εκτός από τη νεοσύστατη παιδική χαρά που είναι έργο του Λιμενικού Ταμείου, οι υπόλοιπες παιδικές χαρές εντός πόλης, στα χωριά και άλλες σε προαύλιους χώρους νηπιαγωγείων κλπ (συνολικά 14) είναι σε άθλια κατάσταση. Είναι κατεστραμμένες από τον καιρό, από την εγκατάλειψη ενδεχομένως και από βανδαλισμούς», δήλωσε αρχικά ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ο Δήμος μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε οκτώ Παιδικές χαρές (Χώρας, Βολιμών, Βασιλικού, Μαχαιράδου, Αργασίου, Λαγκαδακίων, Φιολιτίου και Βανάτου). Επόμενο βήμα είναι να εγκριθεί η απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή και μετά θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου. Ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο θα φτιάξει μια μια τις παιδικές χαρές.
«Από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε εκπονηθεί σχέδιο αποκατάστασης τους που θα το χρηματοδοτούσε το «Φιλόδημος ΙΙ», για οκτώ εξ’ αυτών. Ενημερωθήκαμε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Δεν είχε γίνει κάποια ιδιαίτερη προεργασία πέρα από το ότι είχαν διασφαλιστεί χρήματα και είχαν χωροθετηθεί οι συγκεκριμένες οκτώ.
Δουλέψαμε με τον κ. Λυκουργιώτη που είναι υπεύθυνος για την ανάρτηση των προγραμμάτων για να εξασφαλίσουμε κάποιες χρηματοδοτήσεις. Κάναμε κάποια δικά μας σχέδια. Εκ των πραγμάτων είμαστε περιορισμένοι στους προϋπολογισμούς και φιλοδοξούμε ότι θα γίνει η τελική ανάρτηση προς ανάδειξη του αναδόχου».

Οι Ζακυνθινοί γονείς, από τη δική τους μεριά, αναφερόμενοι στο θέμα, τόνισαν ότι ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι παραδόθηκε η παιδική χαρά «Ανδρέα Λαδικού, ωστόσο ζήτησαν να επιδιορθωθούν και οι υπόλοιπες παιδικές χαρές.

•Σε τραγική κατάσταση παραμένει η παιδική χαρά στις Εργατικές Κατοικίες