Σε κρίση η ΑΓΕΖ – Βελτίωση ή υποβιβασμός

Βαρύ έχει πέσει στην ομάδα της ΑΓΕΖ μέχρι τώρα, το πρόγραμμα της Α1 ΕΣΚΑΗ αφού έχει καταφέρει να πάρει μόλις μια νίκη σε έξι παιχνίδια και βρίσκεται πολύ χαμηλά στην βαθμολογία. Οι «ερυθρόλευκοι» του Νίκου Θεοδόση που έχασαν τον Βασίλη Λυμπέρη στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος παρουσιάζονται χωρίς ενέργεια και βάθος στο ρόστερ τους, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν βοηθήσει και οι πιο νέοι παίκτες της ομάδας.
Ο σύλλογος βρίσκεται στη 12η θέση σε σύνολο 14 ομάδων και για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στην Α1 ΕΣΚΑΗ βρίσκεται σε βαθιά κρίση, αφού δεν μπορεί να βρει τη συνοχή που χρειάζεται σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Και μπορεί τα δυο προηγούμενα χρόνια η παραμονή να επιτεύχθηκε, ωστόσο φέτος κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
Από την πλευρά του ο Νίκος Θεοδόσης μετά την ντροπιαστική ήττα με 33-76 από τον Ήφαιστο Αιγίου τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει σελίδα η ομάδα και να ασχοληθεί περισσότερο με τα νέα παιδιά.
«Πρέπει να αλλάξουμε την ομάδα σαν προσανατολισμό και να δώσουμε έμφαση στους νέους παίκτες. Δεν μας ενδιαφέρει η σωτηρία. Κοιτάμε παιχνίδι, αλλά γνώμονας μας είναι τα νέα παιδιά. Οι απουσίες είναι πολλές στην προπόνηση και πρέπει να δείξουμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια».

Δυστυχώς ή ευτυχώς η άμεση ανάληψη ευθυνών του προπονητή της ΑΓΕΖ Νίκου Θεοδόση και η αναγνώριση ότι την ομάδα δεν την ενδιαφέρει η σωτηρία ξεκαθαρίζει το τοπίο στην ομάδα από την πλευρά του τεχνικού τιμ.
Όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεκίνησαν με τέτοια νοοτροπία, αφού προχωρώντας στην απόκτηση του Βασίλη Λυμπέρη ήθελαν παράλληλα να έχουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο στην κατηγορία. Όμως μετά τον σοβαρό τραυματισμού του έμπειρου φόργουορντ –σέντερ κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αφού παράλληλα παρουσιάζονται «κορεσμένοι» αγωνιστικά οι πιο παλιοί παίκτες της ομάδας.

Χρόνος υπάρχει για την ΑΓΕΖ να παρουσιάσει ένα πιο ικανοποιητικό πρόσωπο και να μπορέσει να παλέψει και για την παραμονή της , αρχής γενομένης με την Απολλωνιάδα στο κλειστό της Παναγούλας την προσεχή Κυριακή