Ατελείωτες οι ομορφιές της Ζακύνθου μας | «Με παρέα χρωματίζουμε τη ζωή» (ΦΩΤΟ)

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή»- www.meparea.gr χωρίς ίχνος φόβου για βροχοπτώσεις, πραγματοποίησε την προγραμματισμένη πεζοπορία της την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο βουνό Μέλισσα Κατασταρίου. Η Μέλισσα είναι ένα βραχώδες βουνό με χαρακτηριστική κόκκινη πέτρα, με σπηλιές και μια άγρια ομορφιά, που φιλοξενεί άγριο-μέλισσες. Κάποτε λέει μια δοξασία, ένας μοναχός είχε μελίσσια, θέλησε να αυξήσει την παραγωγή του μελιού βάζοντας στην κυψέλη ένα κομμάτι αντίδωρο βουτηγμένο στην αγία Μετάληψη αλλά μόλις το έφαγαν οι μέλισσες έφυγαν όλες μαζί για τα βράχια του απότομου βουνού όπου έκαναν τις φωλιές τους σαν να μην ήθελαν να φάνε οι άνθρωποι από το αγιασμένο μέλι.

Όπως μας ενημερώνουν οι πεζοπόροι από τα social media μπορεί να κουράστηκαν στη συγκεκριμένη βόλτα τους, αλλά η θέα τους αποζημίωσε με το παραπάνω, με τα όμορφα χρώματα της φύσης, τα αρώματα από το θρούμπι και το φασκόμηλο, τη νοστιμιά των κούμαρων που γεύτηκαν κατά τη διαδρομή, τη θέαση των Αλυκών από ψηλά.

Εν κατακλείδι, βρέθηκαν σε ένα υπέροχο, ειδυλλιακό και σπάνιας ομορφιάς ορεινό τοπίο του νησιού μας και κατέληξαν στη μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, όπου συνάντησαν τον φιλόξενο, ηγούμενο πατέρα Γαβριήλ καθώς και την αρχαιολόγο κ Δήμητρα Νικολιά, η οποία τους έκανε μια πολύ αξιόλογη και άκρως εμπεριστατωμένη ξενάγηση. Να σημειωθεί ότι η μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου είναι μεταβυζαντινή μονή κλειστού σχήματος με καθολικό στο κέντρο ενός περίβολου από κτίσματα και ψηλό μαντρότοιχο που περιλαμβάνει δύο δευτερεύουσες εισόδους.
Για άλλη μια φορά απόλαυσαν τη διαδρομή τους και αναμένονται και άλλες εξορμήσεις στις ομορφιές του νησιού μας.