Η ΑΓΕΖ συμμετείχε στον Μαραθώνιο – Σπουδαίες διακρίσεις για τους αθλητές της

Από όλα τα μέρη του κόσμου αλλά και της Ελλάδας έρχονται ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές να αγωνιστούν στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι αθλητές της ΑΓΕΖ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και των αγώνων δρόμου. Ξεχώρισε η παρουσία της Μάρας Μάρλη στα 5 χιλιόμετρα , η οποία κατετάγη 6η στην ηλικιακή κατηγορία έως 18 ετών και πραγματοποίησε μάλιστα ατομικό ρεκόρ τερματίζοντας σε 20 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα. Όμως σπουδαίαια ήταν και η επίδοση του Πέτρου Στρούζα που ήταν πρώτος στην κατηγορία έως 15 ετών στα 10 χιλιόμετρα και 56ος στο γενικό σύνολο. Φυσικά έκανε ρεκόρ και στον χρόνο φτάνοντας στο φινάλε της προσπάθειας του σε 38 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα. Επίσης ικανοποίησε και ο Κωνσταντίνος Σούλης, ο οποίος βρέθηκε στην 5η θέση στην κατηγορία έως 15 ετών στα 5 χιλιόμετρα με χρόνο 18 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για έναν αθλητή που επίσης τα πάει πολύ καλά και δείχνει ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Τέλος η Αικατερίνη Φωτοπούλου ήταν 9η στο Πανελλήνιο Πρωταθλήτρια Μαραθωνίου φτάνοντας στον τερματισμό μέσα σε 3 ώρες, 14 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.
Όλοι οι αθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού η δυνατή βροχή και ο αέρας ήταν οι αντίπαλοι τους σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα.
Επίσης συμμετείχαν και πάρα πολλοί Ζακυνθινοί που ήταν απλά ερασιτέχνες αθλητές όπως ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηλίας Φλάμπουρας, ο οποίος κάθε χρόνο τρέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και δίνει το σωστό παράδειγμα στα νέα παιδιά. Στα επόμενα φύλλα μας θα επανέλθουμε για τον διευθυντή που του αρέσει ο αθλητισμός και το τρέξιμο, αφού έχει αγωνιστεί και στο Zakynthos Night Run.

Όσον αφορά τους ταλαντούχους αθλητές του τμήματος στίβου της ΑΓΕΖ έρχεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου τον Φεβρουάριο του 2020 και θα προσπαθήσουν και εκεί να φτάσουν σε νέες διακρίσεις και να δείξουν την αξία τους.
Φέτος να πούμε ότι υπάρχουν προσδοκίες για το στίβο του νησιού μας ότι μπορεί να ανεβεί βαθμολογικά πανελληνίως και να επιστρέψει στις υψηλές του «πτήσεις».