Στα «κάγκελα» οι μαθητές του νησιού – Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στα σχολεία του νησιού μας, με τους μαθητές να διαματύρονται συνεχώς για την κατάσταση που επικρατεί. Το 15μελες του Γενικού Λυκείου Κατασταρίου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Βασίλη Πρασσά και του έθεσε τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν.
Επίσης στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο, το απόγευμα της Παρασκευής έγινε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και αποφασίστηκε τα αιτήματα να κατατεθούν στο Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη.

Μεγάλες οι ελλείψεις στο ΓΕΛ Κατασταρίου

Οι μαθητές ανέλυσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολικό συγκρότημα και ζήτησαν από τον αντιδήμαρχο να δοθούν άμεσες λύσεις. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του 15μελους Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, οι μαθητές θα δώσουν δέκα ημέρες διορία στο Δήμαρχο και αν δεν υπάρχει λύση θα βάλουν λουκέτο στο σχολείο.
«Εμείς αναλύσαμε τα προβλήματα μας στον Αντιδήμαρχο, τα οποία είναι κυρίως κτιριακά. Ο κ. Πρασσάς μας απάντησε ότι αυτά δεν μπορούν να λυθούν επειδή ο Δήμος δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για να εκτελέσει τα συγκεκριμένα έργα. Μιλήσαμε για λύσεις που μπορούν να υπάρξουν. Το κτίριο δεν είναι σε καλή κατάσταση, Υπάρχουν πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών. Δεν έχουμε θέρμανση, φώτα, ενώ επίσης υπάρχει φθορά στην τοιχοποίια. Είπα στον κ. Πρασσά ότι αν δεν ξεκλινήσουν οι εργασίες μέσα σε δέκα μέρες θα κάνουμε κατάληψη.

Το 15μελες του Γενικού Λυκείου Κατασταρίου κατέγραψε τα αιτήματα του σε λίστα και την παρέδωσε στον αντιδήμαρχο ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις

Τα αιτήματα των μαθητών είναι:

1)Έλεγχος-συντήρηση λέβητα και δικτύου θέρμανσης
2)Σχεδιασμός πυρασφάλειας
3)Επιδιόρθωση κουφωμάτων των παραθύρων από τεχνικό διότι μερικά δεν ανοίγουν και άλλα δεν ασφαλίζουν
4)Αντικατάσταση: πέντε υαλοπίνακες για τα παράθυρα αιθουσών, τέσσερα πόμολα αιθουσών, δυο καζανάκια, τρεις βρύσες και νιπτήρα συντήρηση 4 κλιματιστικών.
5) Κοπή κλαδιών ψηλών δέντρων πλησίον κεντρικού κτηρίου του σχολείου, διότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών από ενδεχόμενο σπάσιμο και πτώση κλαδιών και αφετέρου τα φύλλα φράζουν τα κανάλια των όμβριων υδάτων της ταράτσας με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει.
6) Καθαρισμός χόρτων στην πίσω πλευρά και στο προαύλιο του σχολείου 200τ.μ περίπου.
7) Κλάδεμα 10 δέντρων ποικιλία νεραντζιών στην πίσω και πλαϊνή πλευρά του σχολείου.
8) Έλεγχος-συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων (μπασκέτες, εστίες ποδοσφαίρου)
9) Συντήρηση στις εξωτερικές βρύσες του προαυλίου δίπλα στην καντίνα του σχολείου και έλεγχος της ποιότητας του δικτύου ύδρευσης.
10) Μελέτη-σχεδιασμός για την ασφαλή επιβίβαση-αποβίβαση με τα λεωφορεία των μαθητών.
11) Αφαίρεση σοβάδων οροφής στο γραφείο των καθηγητών και στις αποθήκες διότι έχουν αποκολληθεί από τους σεισμούς και είναι επικίνδυνα για τραυματισμό, κατόπιν αυτού να τοποθετηθούν νέα επιχρίσματα.
12) Χρωματισμοί εξωτερικά των κτηρίων και εσωτερικά των αιθουσών.
13) Μόνωση ταράτσας 500 τ.μ κεντρικού κτηρίου διότι στάζει νερό εσωτερικά ειδικά στον χώρο των τουαλετών.
14) Ασφαλτόστρωση του προαυλίου, χώρου 500 τ.μ , διότι έχει φθαρεί η προϋπάρχουσα.
15) Έκδοση άδειας από ΔΕΗ και τοποθέτηση μετρητή ρεύματος διότι όλο το ΓΕΛ ηλεκτροδοτείται παράνομα από το Γυμνάσιο Κατασταρίου.
16) Καθ’ύψος επέκταση του κεντρικού κτηρίου εκτάσεως 500τ.μ για δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας και πολλαπλών χρήσεων λόγω συνεχόμενης αύξησης μαθητικού δυναμικού. Έχει κατατεθεί φάκελος/μελέτη από το σχολείο στην πολεοδομία και στον δήμο Ζακύνθου για την έκδοση οικοδομικής άδειας και ένταξης του έργου σε κάποιο πρόγραμμα (μέσω της δημοτικής ενότητας Αλυκών, στον αντιδήμαρχο Πέττα Νικόλαο)
17) Έλεγχος-Συντήρηση-Αντικατάσταση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης(διανομή φορτίου, αντικατάσταση φωτιστικών οροφών σε όλες τις αίθουσες).

Νέα συνάντηση Γονέων και μαθητών του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου με τον Δήμαρχο

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου πραγματοποιήθηκε Περασμένη Παρασκευή . Στο επίκεντρο βρέθηκαν για ακόμα μια φορά τα κτιριακά προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος. Στη Συνέλευση αποφασίστηκε τα σοβαρά αυτά τα θέματα να τεθούν σε νέα συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη με τον Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη. Αυτό που ζητάει ο σύλλογος είναι να γίνουν έργα μικρής κλίμακας αποκατάστασης ζημιών από τον σεισμό. Να γίνει η μελέτη – τεχνικό δελτίο που δεν έχει ολοκληρωθεί για τις συνολικές παρεμβάσεις στα δυο κτίρια. Να ζητηθεί η παραχώρηση τεσσάρων αιθουσών κοντέινερ και να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου..

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Άκης Λαδικός τόνισε ότι: «Αναμένουμε την υλοποίηση των προτάσεων για μας για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου».