Ο καταραμένος βράχος που καλό είναι να μην επισκεφτείς – Πού βρίσκεται;

Πολλές προλήψεις υπάρχουν και μας κάνουν κάπως επιφυλακτικούς απέναντι σε μερικά θέματα, όσο κι δε θέλουμε να τα δεχτούμε. Από την άλλη συμβαίνουν και ανεξήγητα περιστατικά – συμπτώσεις….
Ποιος ξέρει;

Ο μονόλιθος Ουλουρού της Αυστραλίας έκλεισε πλέον για το κοινό. Ο βράχος συγκαταλέγεται στον κατάλογο παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι γνωστός για τις αλλαγές χρωμάτων του, σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας.


Για τους ιθαγενείς Ανανγκού είναι ένας ιερός τόπος και για περισσότερα από 30 χρόνια, πίεζαν την κυβέρνηση να απαγορεύσει στους τουρίστες να τον επισκέπτονται, καθώς επέφεραν αρκετά προβλήματα στην περιοχή, όπως τα σκουπίδια που έμεναν πίσω.

Πολλοί ορειβάτες πήγαιναν εκεί, με αρκετούς να χάνουν την ζωή τους, λόγω ατυχημάτων, αφυδάτωσης και κυρίως λόγω ζέστης, αφού το καλοκαίρι η θερμοκρασία μπορούσε να φτάσει και μέχρι και τους 47 βαθμούς Κελσίου.

Πολλοί θεωρούν πως ο βράχος είναι καταραμένος. Όσοι ορειβάτες που τον επισκέπτονταν και δεν παρέλειπαν να πάρουν μαζί τους μερικά «ενθύμια», όπως βράχους, πέτρες, άμμο ή κλαδιά, ένα κύμα κακοτυχίας άρχιζε να τους χτυπά από την πρώτη στιγμή. Για παράδειγμα ο Steve Hill που επισκέφθηκε τον βράχο το 2018, είπε πως αφού πήρε μια πέτρα μαζί του, δέχθηκε επίθεση από καγκουρό ενώ οδηγούσε και μετά το αυτοκίνητο χάλασε εντελώς, κάτι που τον ανάγκασε να επιστρέψει το σουβενίρ εκεί που το βρήκε.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που η «κατάρα» χτύπησε τους τουρίστες. Σύμφωνα με τους Ανανγκού, όσοι παίρνουν κάτι από τον βράχο, δείχνουν ασέβεια στον τόπο λατρείας του και γι’ αυτό η κακή τύχη τους ακολουθεί από εκεί και πέρα. Χιλιάδες πακέτα με επιστροφές από σουβενίρ έχουν φτάσει στην περιοχή, με τους ντόπιους να παρακαλούν για χρόνια τους τουρίστες να μην παίρνουν τίποτα.

Ένας άνδρας στο Χονγκ Κονγκ έλαβε ένα δώρο με έναν βράχο από το Ουλουρού και αμέσως τον έπιασε μια ανησυχία. Όσοι επιστρέφουν τα κειμήλια, αναφέρουν πως αισθάνονται πως ένα βάρος έφυγε από πάνω τους. Βέβαια τώρα ο βράχος έκλεισε για το κοινό και ο ιερός τόπος των ιθαγενών δεν έχει πλέον κίνητρο να μεταφέρει κάπου την κατάρα του…

Πηγή: madata.gr