Μαγευτική πεζοπορία στο βουνό Μέλισσα Κατασταρίου | «Με παρέα χρωματίζουμε τη ζωή»

Μια παρέα κεφάτη, που βλέπει τη ζωή με όμορφα χρώματα διοργανώνει περιπάτους για να γνωρίσουν όσοι συμμετέχουν τις ομορφιές της Ζακύνθου. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που η χαρούμενη αυτή ΠΑΡΕΑ ανακαλύπτει τις κρυφές ομορφιές του νησιού μας και οι συμπολίτες μας συμμετέχουν ανελλιπώς, γιατί τελικά η Ζάκυνθος έχει πολύ περισσότερες ομορφιές, από όσες φανταζόμαστε.

Την προσεχή Κυριακή, λοιπόν, 10 Νοεμβρίου η πεζοπορία της παρέας θα διεξαχθεί σε ένα υπέροχο, ειδυλλιακό και σπάνιας ομορφιάς ορεινό τοπίο του νησιού μας, στο Καταστάρι και θα φτάσει μέχρι κορυφογραμμές του ορεινού όγκου με την ονομασία Μέλισσα και στη μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Η μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου είναι μεταβυζαντινή μονή κλειστού σχήματος με καθολικό στο κέντρο ενός περίβολου από κτίσματα και ψηλό μαντρότοιχο που περιλαμβάνει δύο δευτερεύουσες εισόδους. Το ραντεβού είναι στις 11 το πρωί στο κέντρο του χωριού Κατασταρίου.

Το Καταστάρι είναι ο μεγαλύτερος οικισμός στη Ζάκυνθο, μετά από τη πόλη, με πληθυσμό 1.500 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και αποτελεί έδρα της δημοτικής ενότητας Αλυκών. Κατά την πεζοπορία οι συμμετέχοντες θα θαυμάσουν περίφημες όψεις του νησιού από ψηλά, τον πιο παλιό οικισμό του Κατασταρίου, ερημωμένες εκκλησίες και σπίτια γεμάτα ιστορία και μνήμες, ένα μοναστήρι με σπουδαία πολιτιστικά κειμήλια, αξιοθέατα με μυστηριακό ενδιαφέρον και πολλές άλλες ομορφιές.

Η Μέλισσα, το βραχώδες αυτό βουνό με την κόκκινη πέτρα, τις σπηλιές του και την άγρια ομορφιά του, φιλοξενεί άγριο-μέλισσες. Κάποτε λέει μια δοξασία, ένας μοναχός είχε μελίσσια, θέλησε να αυξήσει την παραγωγή του μελιού βάζοντας στην κυψέλη ένα κομμάτι αντίδωρο βουτηγμένο στην αγία Μετάληψη αλλά μόλις το έφαγαν οι μέλισσες έφυγαν όλες μαζί για τα βράχια του απότομου βουνού όπου έκαναν τις φωλιές τους σαν να μην ήθελαν να φάνε οι άνθρωποι από το αγιασμένο μέλι.

Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν μια απόσταση περίπου στα 5,5 χιλιόμετρα και η πεζοπορία στα πρώτα 3 χιλιόμετρα θα είναι ανηφορική.

Εμείς να τους ευχηθούμε να περάσουν όμορφα για άλλη μια φορά και να συνεχίσουν!Τελευταία άρθρα